Eklēri ar olu krēmu

EklēriMaigi un gaisīgi, mutē kūstoši. Un to smarža- vienkārši dievīga. Jau sen gribēju pagatavot šos mazos gardumus, taču eklēru cepšana šķita piņķerīga un sarežģīta.  Pēdējoreiz tos gatavoju 10 gadu vecumā. Taču tā kā veikalos grūti nopirkt kvalitatīvus eklērus bez dažādām ē- vielām un tieši tādus kā kārojas, tad nolēmu mest slinkumu pie malas. Un kā izrādijās, nemaz tik sarežģīti nav un rezultāts ir tā vērts. Sastāvdaļas aptuveni 12 maziem eklēriem:

1.80 ml ūdens

2.80ml piens

3.70 grami sviests

4. 2 grami sāls

5.10 grami cukurs

6.100 grami milti

7. 2 M izmēra olas

8. Šķipsniņa mīlestība

DSC_768

Vispirms uzkarsējam krāsni līdz 160 grādiem. Tad katliņā ielejam pienu, ūdeni un tajā izkausējam sviestu, sāli, cukuru.

DSC_7682

Katliņu noņemam no plīts un tajā ieberam miltus.

DSC_7683

Katliņu atkal liekam uz plīts un 35-60 sekundes spēcīgi maisam līdz masa kļūst viendabīga, tā saveļas vienā gabalā. Katliņu atkal noņem no plīts un mīklai ļauj aptuveni 30 sekundes atdzist. Tad tai pievieno olas, visu spēcīgi izmaisa, līdz masa atkal ir viendabīga.

DSC_7684

Tad masu pilda konditorejas špricē vai maisā un uz pannas veido eklērīšus.DSC_7688

Biju pieļāvusi nelielu kļūdu- izvēlējos pārāk mazu šprices uzgali un mīklu nācās klāt vairākkārt. Tādēļ eklēru forma nav tik gluda. Žēl.

DSC_7695

Cepam 160 grādu karstumā aptuveni 35-45 minūtes. Eklēriem jābūt gaiši brūniem. Ja tiem maigi uzsit ar karoti, dzirdama doba skaņa. Kad tie atdzisuši, tos var pildīt un dekorēt pēc sirds patikas. Es šoreiz izvēlējos olu krēmu.

DSC_7690

Sastāvdaļas olu krēmam:

1.250 ml piens

2.3 olu dzeltenumi

3.90 grami cukura

4.30 grami kartupeļu cietes

5.100 grami mīksta sviesta

Katliņā uzkarsē pienu. Noņem no plīts. Atsevišķā bļodiņā sajauc olas, cukuru, cieti. Tad nelielu daudzumu (aptuveni 5 ēdamkarotes) piena iejauc olu masā un strauji maisa. Olu masu sajauc ar atlikušo pienu. Tad atkal karsē līdz masa sabiezē.

DSC_7693

Tās būs aptuveni 5 minūtes. Esat uzmanīgi, lai olu masa nepiedeg. Masu atdzesē. Lai neveidotos plēvīte, olu masai uzklāj pārtikas plēvi. Kad krēms atdzisis, to sajauc ar mīksto svietu. Un pilda eklēros caur apakšā izdurtu caurumiņu.

Es eklērus glazēju ar kausētu šokoladi. Ūdens peldē kausē 50 gramus šokolādes, kurai pievienoti 10 grami sviesta.

Eklēri

Lai labi garšo!

Komentēt