Cēzara salāti

Ievietoja Cepam.lv

4 personām jums būs nepieciešams:

400 g Romiešu salātu lapu

4 šķēles baltās tostermaizes

100 g parmezānas siera

140 g cēzara mērces (cepam.lv – mērces)

280 g vistas filejas

20 ml olīveļļas

2 daiviņas ķiploka

sāls

pipari

Romiešu lapas nomazgājam un atdalam no pamatnes, saplucinam gabalos, lai tos būtu ērtāk ēst.

Ķiploku nomizojam un piestā sajaucam ar olīveļļu, līdz veidojas viendabīga masa.

Tostermaizei nogriežam garoziņu un baltumu sagriežam kubiņos. Tad to liekam uz cepešpannas un apslakam ar olīveļļas un ķiploka maisījumu. Liekam grauzdēties vidēji uzkarsētā cepeškrāsnī uz 10 min.

Vistas fileju sadalam mums ērtākos gabalos un uz grilpannas, vai parastās cepam līdz tā ir gatava, pievienojot sāli un piparus.

Romiešu salātu lapas liekam traukā, pārberam ar grauzdiņiem un, pārlejam ar cēzara mērci, pa virsu liekam vistas fileju. Beigās pārberam ar plāni sagrieztu, vai smalki rīvetu parmezānas sieru

Padoms: Cēzara salātiem vistas vietā var likt bekonu, garneles, anšovus u.c. jums vēlamus produktus.

Romiešu lapas jau sākumā var uzjaukt ar cēzara mērci, tad likt pārējās satāvdaļas.

Ja salātus nepasniedz uzreiz, mērci vēlams pasniegt atsevišķi.

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 8.4/10 (16 votes cast)
Cēzara salāti, 8.4 out of 10 based on 16 ratings

Komentāri

Jūsu e-pasts netiks publicēts vai nodots tālāk. Obligati jāizpilda *

*
*

Draugiem.lv pase
Meklēt
Cepam.lv iesaka
Ābolu un dzērveņu ievārījums Pankūkas ar ķirbjiem un āboliem Ābolu kūka Tomātu krēmzupa Ķirbju krēmzupa  Melleņu dzēriens (Smoothie) Crème brûlée (Krēms brulē)
Sadarbības partneri
Skybird