Tuvojoties karstākam laikam, aizvien biežāk cūkgaļas un liellopa vietā manā virtuvē ienāk vistas gaļa. Cenšos to pagatavot aizvien jaunos un interesantos veidos. Esmu atradusi pavisam vienkāršu recepti, kuras pagatavošana neprasa ilgu laiku vai īpašas prasmes virtuvē, bet rezultāts-pārsteidzoši gards.
Sastāvdaļas:
- 2 nelielas vistas filejas
- maza paprika (varat izmantot dažādu krāsu papriku)
- liels sīpols
- 6 ēdamkarotes sojas mērces
- 3 nelielas ēdamkarotes saspiesta ķiploka
- 3 ēdamkarotes tomātu mērces vai kečupa
- 3 ēdamkarotes brūnā cukura
- 3 nelielas ēdamkarotes kartupeļu cietes
- piedevās- dārzeņi, nūdeles vai rīsi
- nedaudz eļļas cepšanai
Papriku sagriež lielos gabaliņos ( aptuveni 1,5x 1,5 centimetrs), sīpolu sagriež daiviņās. Man patīk lieli sīpolu gabali, tad tie cepot neizjūk. Papriku un sīpolus sacep uz pannas nelielā eļļas daudzumā. Sagriež vistas fileju kubiņos un arī apcep zeltaini brūnu (sāli vai garšvielas nelieto). Tikmēr bļodiņā sajauc- sojas mērci, tomātu mērci, saspiestu ķiploku (vajadzēs aptuveni 2/3 no ķiploka galviņas), brūno cukuru un kartupeļu cietes. Kad gaļa pilnībā gatava, tai pievieno apcepto papriku, sīpolus un mērcīti. Visu rūpīgi apmaisa un aptuveni 2 minūtes cep uz nelielas liesmas. Noliek malā uz 5 minūtēm, lai garšas savā starpā sadraudzējas.
Pārkaisa ar viegli grauzdētām sezama sēkliņām vai lociņiem.
Pasniedz ar rīsiem, nūdelēm vai dārzeņiem.
Ātri, vienkārši un gardi!