Vecmāmiņas smilšu mīklas cepumi

smilšu mīklas cepumi Vai arī Jūsu vecmāmiņa gatavoja trauslus, mutē kūstošus smilšu mīklas cepumiņus? Mīkla tika pildīta gaļas maļajamā mašīnā ar īpašu uzgali un veidotas dažādas formas cepumi. Es vienmēr centos uztaisīt pašu garāko cepumu no vienas pannas malas līdz otrai. Bet tagad es veidoju dažādu formiņu cepumus, jo to spiešana sagādā lielu prieku manam bērnam, ko pārspēj mielošanās prieks, kad cepumi ir izņemti no krāsns.

Sastāvdaļas:

1. 250 grami kviešu milti

2. 150 grami sviests

3.100 grami cukurs

4.1 ola

5.šķipsniņa sāls

Šokolādes glazūrai:

50 grami šokolādes

10 grami sviesta

DSC_6146Miltiem pievieno cukuru, kausētu sviestu un ar sāli sakultu olu. Mīklu samīca, līdz izveidojas viendabīga masa.smilšu mīklaSagatavoto mīklu liekam bļodā, kuru nosedzam ar pārtikas plēvi un pusstundu atdzesējam ledusskapī. DSC_6149Izrullē aptuveni 4 mm biezu mīklas plāksni, no tās izspiež dažādas formas cepumus. Varat arī izveidot garu desu, sagriezt to nenlielos gabaliņos, kurus uz pannas nedaudz pielīdzina, veidojot mazus, apaļus cepumiņus. Tādejādi aiztaupīsies nedaudz piņķerīgā mīklas pārcelšana no darba virsmas uz cepamo pannu.smilšu mīklas cepumiCepam 180 grādos, aptuveni 10 minūtes, līdz cepumi ir gaiši dzelteni. Tos var glazēt ar kausētas šokolādes un sviesta maisījumu.

Lai garšo!

4 Comments Add yours

  1. Zane saka:

    Paldies par receptiti! Shodien izmeginashu- domaju rezultats bus njamiigs!

    1. Dod ziņu kā garšoja. Cepumus īpaši plānus var izrullēt, ja mīklu ieliek starp divām cepamā papīra kārtām. Izrullē, tad ar visu cepamo papīru ieliek ledusskapī uz 10 minūtēm. Tad noņem vienu cepamo papīru un izspiež kāroto formiņu un liek uz pannas. Tas prasa vairāk laika bet sanāk 1-3mm plāni, ekstra krakšķīgi cepumiņi un arī mīklu no papīra ir vieglāk pārlikt uz cepamās pannas.

  2. Lāsma saka:

    Sveiki! Vai tiešām sviests jākausē. Man sanāca ļoti taukaina, neviendabīga mīkla, grūti bija izrullēt. Domaju vai vaina bija sveistā kā tāda, esmu novērojusi, ka ne no visiem sviestiem sanāk.

    1. Iespējams, ka vaina ir sviestā ( vai tas nebija sviesta izstrādājums?) vai mīklas samīcīšanā. Sviesta kausēšana palīdz tam vienmērīgāk sajaukties ar miltiem. Jo aukstu sviestu ir, manuprāt, jāprot iemīcīt- to vienmērīgi izdarīt ir sarežģītāk kā kausētu. Turklāt vai atcerējāties mīklu atdzesēt ledusskapī pirms rullēšanas?

Komentēt