Biezpiena kēksiņi

Tā kā ir sācies septembris, tad par godu visiem nākošajiem, esošajiem un bijušajiem skolēniem tapa izcili gardi biezpiena kēksiņi. Biezpiens mīklai pievienots salīdzinoši nedaudz, tādēļ kēksiņi ir viegli un gaisīgi. Garšo gan silti, tikko no krāsns izņemti, gan auksti- tikai šaubos, vai kāds to spēs sagaidīt!Sastāvdaļas:

1) 200 gr biezpiena,
2) 180 gr cukura,
3) 200 gr milti,
4) 150 gr izkausēts sviests,
5) 3 olas,
6) 1 tējkar. cepamais pulveris,
7) rīvēta citrona miziņa (no 1 citrona norīvēta dzeltenā mizas daļa, neaizskarot balto)
Visas sastāvdaļas- izkausētu sviestu, olas, cukuru, tad biezpienu, cepamo pulveri un miltus saujaucu lielā bļoda. Tad pievienoju citrona miziņu (bez tās var arī iztikt) vai, piemēram, saujiņu rozīņu. Visu rūpīgi izmaisu.Sagatavoju formiņas.  Es kēksiņus un mafinus cepu metāla formītēs, kurās ielieku cepamo papīru, kurš paredzēts kēksiņiem. Taču šīs mazās kūciņas var cept arī speciālās silikona formās.Biezpiena kēksiņus cep 25 minūtes 180-190 grādos. Tie kļūst zeltaini brūni ar viegli kraukšķīgu garoziņu.Labu apetīti!
Advertisements

6 Comments Add yours

  1. sintija saka:

    Vai var cept keksiņus ja krāsns necep no augšas?

    1. Hmm..grūti teikt. Gan kūku, gan kēksiņu cepšanā ļoti svarīga ir krāsns un tās iespējas. Lai izdodas!

  2. Karina saka:

    Paldies, man sanaca ljoti garshigi, manam delam un viram ari garshoja:)

  3. Evija saka:

    Vienkārša recepte un burvīgi keksiņi! Garšas bagātināšanai – rozīnes iepriekš rumā izmērcēju.

  4. kristaps saka:

    Cik jus isti uztaisijat keksinus no si sastavdalu daudzuma?

    1. Vidēji 12, 13 kēksiņi. Lai garšo!

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s