Atzīšos, ka esmu izteikts gaļēdājs. Bet šodien izlēmu pamēģināt, ko pavisam jaunu- pastu ar dārzeņu lentītēm, jeb kā normāli latvieši teiktu-makaronus ar dārzeņiem. Un jāatzīst, ka tiešām garšo labi, arī bez gaļas. Tiem, kuri iecienījuši pūdētos sierus (man gan tie neiet pie sirds), iesaku šajā receptē izmantot tos. Vēl ēdienu lieliski var dažādot un papildināt ar pesto mērcīti vai grieztiem lociņiem.Sastāvdālas 2 personām:
1) neliels cukini-nepilnus 200g smags
2)trešdaļa paprikas
2)1 burkāns
3) pasta pēc jūsu gaumes (iesaku tagliatelle, bet der arī citi) apmēram 8 saujas
4)1 ķiploka daiviņa
5)siers-uzrīvēšanai
6)2 ēdamkarotes skābais krējums
7) sāls un pipari, garšvielas pēc jūsu gaumesVāram makaronus, kā norādīts uz iepakojuma, pēc tam noskalojam ar vēsu ūdeni.
Dārzeņus sagriežam lentītēs, to visvieglāk izdarīt lietojot dārzeņu mizojamo nazīti. Burkānu un cukīnī strēmelītes liekam verdošā ūdenī un vāram 3 minūtes, pēc tam dārzeņus nokāšs un noskalo ar aukstu ūdeni. Papriku sagriežam plānās strēmeklītēs. Papriku liekam pannā, cepam nelielā eļļas daudzumā apmēram 4 minūtes, tad pievienojam skābo krējumu un smalki sakapātu ķiploku un uzrīvē nedaudz siera. Visu apmaisa.
Tad pievieno pārējos dārzeņus un pastu. Cep. Pievieno sāli, piparus un citas garšvielas pēc gaumes.
Var pasniegt gan ar sagrieztiem lociņiem vai, piemēram, ar pesto mērcīti.
Labu apetīti!