Drēgniem vakariem nav nekā labāka par glāzi silta dzēriena un kādu gardu cepumiņu. Jāatzīstas, ka ar cepumu cepšanu vēl īsti neesmu aizrāvusies, bet ja jau vekalā reizumis roka pastiepjas šādu gardumu virzienā, tad kādēļ gan nemēģināt tādus pagatavot pašai. Pēc tam varu ēst ar pārliecību, ka tajos nav mistisku un kaudze konservantu.Sastāvdaļas:
115 g mīksta sviesta sviesta
120 g cukura
divas olas
220 g miltu
šķipsniņa sāls
200 g sasmalcinātas šokolādes
100 g sasmalcinātas mandeles
Cepumu pagatavošana ir pavisam vienkārša. Vissarežģītākais brīdis ir nosargāt kādu cepumu arī sev. Tātad bļodā iejaucam mīkstu sviestu,šķipsniņu sāls, sasmalcinātu šokolādi un mandeles. Visu apmaisam. Tad pievienoju olas, cukuru. Visu atkal apmaisam. Tad mīklai pievienojam miltus.
Pēc vairākiem izmēģinājumiem tieši šāda produktu sajaukšana man izrādījusies visērtākā. Masa ir diezgan bieza, lipīga. Uz pannas izklājam cepamo papīru un no mīklas veidojam nelielas piciņas- bubiņas. Starp tām ir jāatstāj vieta, jo cepumi cepjot nedudz izplešas. Jācepj 200 grādos apmēram 20 minūtes. Pirmo reizi gatavojot cepumus jau sabijos, ka šokolāde un sviests izkusīs un nekas no cepumiem pāri nepaliks- taču maldijos.
Kad cepumiem redzamas dzeltenas maliņas tie ir gatavi. Kamēr karti-tie nedaudz padodas, taču atdziestot kļust cieti un kraukšķigi ar izteiktiem šokolādes gabaliņiem.
Labu apetīti, kārumnieki!
Paldies par recepti! Nākamreiz es laikam likšu mazāk šokolādes (varbūt pie vainas ir tas, ka pieliku īsto, tumšo šokolādi ar lielu kakao procentu), cepumi garšo tikai un vienīgi pēc šokolādes, arī krāsa ir daudz tumšāka, nekā redzama attēlos. Bet nekas, nākamreiz būs vēl garšīgāk!
Jā, garša atšķirsies ja izmantosi 45% kakao staurošu šokolādi vai 75-90%. Bet noteikti arī šādi cepumi sanāk gardi. Veiksmi gatavošanā!