Biskvīta un maskarpones krēma kūka

Biskvīta kūka cepam.lvGaisīga un mīksta, ar sulīgu pildījumu. Pietam viegli pagatavojama. Sapņu kūka, vai ne? Bet recepti var dažādot un variēt, tā veidojot visdažādākās garšu variācijas. Mīksts un gaisīgs biskvīts, maskarpones krēms un sulīgs ķiršu pildījums. Un mani ciemiņi bija sajūsmā..

Sastāvdaļas (kūkas formai 18cm, 6 cm augstas malas):

3 olas

125grami pūdercukura

60 grami miltu

65 grami kartupeļu milti

1 tējkarote cepamā pulvera

250 grami maskarpones siera

250 grami saldā krējuma

4 ēdamkarotes cukura

130 grami ķiršu ievārījuma

130 grami konservētu skābo ķiršu savā sulā

augļi un ogas rotāšanai

Vispirms pagatavo biskvītu. Agrāk tā pagatavošanā lietoju parasto cukuru, bet izlasot Ritas Instagram kontā esošo recepti, izmēģināju pūdercukuru. Un tas tiešām dod citu biskvīta struktūru. Tātad vispirms atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Izsijā miltus. Baltumus saputo stingrās putās. Tad tiem, putojot, pievieno pūdercukuru. Turpinot putot, pievieno olas dzeltenumus. Kad masa ir viendabīga, olu masā ar karoti iecilā izsijātos miltus un kartupeļu cieti. Pilda formā, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep 160 grādos 15 minūtes, tad temperatūru palielina līdz 170 grādiem. Kopējais cepšanas ilgums ir 25-30 minūtes, taču tas atkarīgs no formas lieluma un krāsns īpašībām, tādēļ visdrošāk biskvītu kontrolēt tajā iedurot irbulīti. Ja tas ir sauss, biskvīts gatavs. biskvīta kūkaKad biskvīts gatavs to atstāj krāsnī atdzist. Atstājiet krāsns durtiņas puspavērtas. Kamēr dziest biskvīts, pagatavojiet krēmu. Saputo saldo krējumu. Tad tam pievieno maskarponi un cukuru, iesaku pievienot arī pusi no vaniļas pāksts sēkliņām. Visu sakuļ, līdz izveidojas viendabīgs krēms. Pildījumam bļodā sajauc ievārījumu un notecinātus konservētos ķiršus.

DSC_1398Kad biskvīts pilnībā atdzisis, to sagriež trīs daļās. Uz katras biskvīta ripas malas ar konditorejas šprici (vai tējkaroti) veido riņķi no baltā krēma, tam vidū liek pusi no ievārījuma pildījuma. Virsū klāj nākamo biskvīta ripu, kuram atkal izveido maskarpones maliņu, bet vidū klāj atlikušo ievārījumu. Uzliekam trešo biskvīta ripu. Visu pārklājam ar balto krēmu. (Šeit izsmeļoša pamācība kā rotāt un pildīt kūkas.) 

Biskvīta kūka cepam.lvRotājam ar sezonai atbilstošām ogām vai augļiem. Ķiršu ievārījuma vietā varat lietot, kādu vien sirds vēlas.

Lai garšo!

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s