Tomātu un puravu kīšs

Tomātu pīrāgsŠādi sāļie pīrāgi jau kļuvuši par iecienītu maltītes sastāvdaļu. Patiesībā to sastāvu variēju atkarībā no tā, kas ir ledusskapī. Taču pamatā vienmēr lieku kārtaino mīklu, jo tās kraukšķīgās un gaisīgās maliņas pazūd pirmās, kā arī olu- krējuma masu, kas pīrāgu padara krēmīgu un sātīgu. Mēdzu tos gatavot gan brīvdienu rītos, dodoties izbraucienos ar ģimeni vai atnākot ciemiņiem. Tas garšos gan silts kopā ar salātiem vai vēss ar glāzi baltvīna.

Sastāvdaļas (cepamā forma 23-24cm diametrā):

2 plāksnītes kārtainās mīklas (iesaku lietot tādu, kuras sastāvā ir sviests)

4 olas

200 ml saldais krējums

100 grami purava

100 grami mīksta, viegli kūstoša siera

tomāti (es izmantoju nelielu sauju sarkanos un dzeltenos ķiršu tomātiņus, pāris šķēles no lielajiem tomātiem)

bazilika lapiņas

malti pipari

Kārtaino mīklu atsaldē un liek mīklas pamatnē tā, ka mīklas maliņas guļ nedaudz pāri formai. Sakuļ olas kopā ar saldo krējumu un pipariem. Iemaisa sarīvētu sieru.

olas.cepam.lvPuravus smalki sagriež un viegli apcep uz pannas, līdz tie kļūst mīksti un gaiši zeltaini.

tomātu pīrāgs. Cepam.lvVirs mīklas pamatnes liek apceptos puravus, pārlej ar olu un siera maisījumu. Pa virsu kārto biezas tomātu šķēlītes un ķiršu tomātu pusītes. Varat pievienot arī bazilika lapiņas.tomātu kīšs. cepam.lvCep 180 grādos, aptuveni 30- 35 minūtes.

Tomātu pīrāgsEs kīša pagatavošanā nelietoju sāli, bet vairāk piparus, baziliku vai timiānu. Taču, ja vēlaties, varat sāli pievienot olu-krējuma masai.

Labu apetīti!

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s