Šādi sāļie pīrāgi jau kļuvuši par iecienītu maltītes sastāvdaļu. Patiesībā to sastāvu variēju atkarībā no tā, kas ir ledusskapī. Taču pamatā vienmēr lieku kārtaino mīklu, jo tās kraukšķīgās un gaisīgās maliņas pazūd pirmās, kā arī olu- krējuma masu, kas pīrāgu padara krēmīgu un sātīgu. Mēdzu tos gatavot gan brīvdienu rītos, dodoties izbraucienos ar ģimeni vai atnākot ciemiņiem. Tas garšos gan silts kopā ar salātiem vai vēss ar glāzi baltvīna.
Sastāvdaļas (cepamā forma 23-24cm diametrā):
2 plāksnītes kārtainās mīklas (iesaku lietot tādu, kuras sastāvā ir sviests)
4 olas
200 ml saldais krējums
100 grami purava
100 grami mīksta, viegli kūstoša siera
tomāti (es izmantoju nelielu sauju sarkanos un dzeltenos ķiršu tomātiņus, pāris šķēles no lielajiem tomātiem)
bazilika lapiņas
malti pipari
Kārtaino mīklu atsaldē un liek mīklas pamatnē tā, ka mīklas maliņas guļ nedaudz pāri formai. Sakuļ olas kopā ar saldo krējumu un pipariem. Iemaisa sarīvētu sieru.
Puravus smalki sagriež un viegli apcep uz pannas, līdz tie kļūst mīksti un gaiši zeltaini.
Virs mīklas pamatnes liek apceptos puravus, pārlej ar olu un siera maisījumu. Pa virsu kārto biezas tomātu šķēlītes un ķiršu tomātu pusītes. Varat pievienot arī bazilika lapiņas.
Cep 180 grādos, aptuveni 30- 35 minūtes.
Es kīša pagatavošanā nelietoju sāli, bet vairāk piparus, baziliku vai timiānu. Taču, ja vēlaties, varat sāli pievienot olu-krējuma masai.
Labu apetīti!