Tradicionāli virtuļus cep eļļā, taču tos iespējams arī izcept krāsnī. Tādēļ būs nepieciešama speciālā virtuļu forma. Virtuļi ir gaisīgi un maigi, pavisam nedaudz saldi. Rotāju ar šokolādes glazūru (chocolate ganash) un atļāvu bērniem tos greznot ar ogām un ēdamiem ziediem. Sastāvdaļas:
125 grami milti
1 tējkarote cepamā pulvera
1/2 tējkarote dzeramā soda
1 liela ola
65 grami brūnā cukura
60 ml piena
60 grami skābā krējuma
30 grami kausēta sviesta
1 tējkarote vaniļas cukura
Sakarsē krāsni 180 grādos. Vispirms samaisa sausās sastāvdaļas- miltus, cepamo pulveri, vaniļu un dzeramo sodu. Otrā bļodā samaisa olu, cukuru, skābo krējumu, pienu un kausēto sviestu. Visas sastāvdaļas samaisa līdz masa ir viendabīga, to pilda virtuļu formā un cep cepeškrāsnī 8-9 minūtes. Mīklu vieglāk iepildīt lietojot kulinārijas šprici. Kamēr virtuļi cepas, pagatavoju šokolādes glazūru. 100 gramiem šokolādes pārleju 70ml uzkarsēta saldā krējuma, maisa līdz šokolāde pilnībā izkūst. Kad virtuļi nedaudz atdziest, tad tos iegremdē šokolādes glazūrā.
Cik no šī daudzuma sanāk?
Daudzums būs atkarīgs no cepamās panniņas lieluma (man ir silikona veidne), vidēji 20-26 virtulīši.