Mīksti un gaisīgi kā mākonītis, šie sviesta radziņi būs ideāls papildinājums laiskām brokastīm vai citām gardām uzkodām. Varat tos pildīt ar ievārījumu vai šokolādes krēmu, varbūt vēlaties pagatavot kādu pikantāku versiju. Taču radziņi ir gardi arī paši par sevi.
Sastāvdaļas 12 radziņiem:
1. 7 grami rauga
2. 225 ml silta piena
3. 80 grami cukura
4. 1 sakulta ola
5. šķipsniņa sāls
6. 360 grami milti
7. 70 grami ļoti mīksta sviesta
8. ola pārziešanai
Uzsilda pienu līdz ķermeņa temperatūrai, tajā izmaisa sauso raugu. Pienu lej bļodā un pievieno miltus, sakultu olu, cukuru un ļoti mīkstu sviestu. Samīca mīklu līdz tā kļūst viendabīga. Mīkla būs salīdzinoši šķidra. Bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un ievieto ledusskapī uz 3 stundām. Tad no mīklas izrullē apaļu, picai līdzīgu plāceni, kuru sagriež 12 vienādās šķēlēs. Katru trijstūri sarullē sākot no tā platākās malas, veido radziņa formu. Pīrādziņus liek uz pannas un atstāj uzrūgt 30 minūtes. Tad tos pārziež ar sakultu olu un cep 200 grādu karstumā 15-18 minūtes, līdz radziņi kļuvuši zeltaini. Pasniedz siltus ar ievārījumu.