Aprikožu plātsmaize

aprikožu plātsmaizeAprikožu plātsmaize, pīrāgs vai kūciņa- grūti pateikt, kas tad īsti ir šis gardums. Cepts plātsmaizes formā, bet gaisīgs un maigs kā kūciņa. Sulīgs kā augļu pīrāgs. Klasiska un vienkārša recepte, kura nemaz nevar neizdoties!

Sastāvdaļas (aptuveni 30x 35cm lielai cepamajai formai):

13 aprikozes

5 olas

250 grami sviesta

citrona miziņa

250 grami cukura

25 ml gaišā ruma (varat arī izlaist)

250 grami milti

1 1/2 tējkarotes cepamā pulvera

šķipsniņa sāls

Ja jums ir lielāka vai mazāka izmēra panna, mīklas daudzumu var vienkārši palielināt. Uz katru olu jālieto 50 grami cukura, 50 grami miltu un tik pat sviesta.

AprikozesAprikozes noskalo, nosusina un pārgriež uz pusēm, izņemot ārā kauliņus.

DSC_0912

Bļodā saputo mīkstu viestu ar cukuru, pievieno olas, maisa līdz masa ir viendabīga, pievieno miltus, rumu un pārējās sastāvdaļas. Mīklu ar karoti izklāj cepamajā pannā, kurā ieklāts cepamais papīrs.aprikožu pīrāgsTad uz mīklas kārto aprikožu pusītes ar viducīti uz augšu. Tā lai sagriežot plātsmaizi gabaliņos, katrā no tiem būtu aprikožu pusīte.

aprikožuCep 160 grādu temperatūrā 40-45 minūtes. Bagātīgi pārkaisa ar pūdercukuru.

aprikožu pīrāgsLai garšo!

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s