Aprikožu plātsmaize, pīrāgs vai kūciņa- grūti pateikt, kas tad īsti ir šis gardums. Cepts plātsmaizes formā, bet gaisīgs un maigs kā kūciņa. Sulīgs kā augļu pīrāgs. Klasiska un vienkārša recepte, kura nemaz nevar neizdoties!
Sastāvdaļas (aptuveni 30x 35cm lielai cepamajai formai):
13 aprikozes
5 olas
250 grami sviesta
citrona miziņa
250 grami cukura
25 ml gaišā ruma (varat arī izlaist)
250 grami milti
1 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
šķipsniņa sāls
Ja jums ir lielāka vai mazāka izmēra panna, mīklas daudzumu var vienkārši palielināt. Uz katru olu jālieto 50 grami cukura, 50 grami miltu un tik pat sviesta.
Aprikozes noskalo, nosusina un pārgriež uz pusēm, izņemot ārā kauliņus.
Bļodā saputo mīkstu viestu ar cukuru, pievieno olas, maisa līdz masa ir viendabīga, pievieno miltus, rumu un pārējās sastāvdaļas. Mīklu ar karoti izklāj cepamajā pannā, kurā ieklāts cepamais papīrs.Tad uz mīklas kārto aprikožu pusītes ar viducīti uz augšu. Tā lai sagriežot plātsmaizi gabaliņos, katrā no tiem būtu aprikožu pusīte.
Cep 160 grādu temperatūrā 40-45 minūtes. Bagātīgi pārkaisa ar pūdercukuru.