Ābolu, persiku un nektarīnu rozītes. Kā pagatavot, soli pa solim..

ābolu rozītesPirms ilgāka laika internetu un sociālos tīklus pāršalca bildes ar skaistām rozītēm, kuras veidotas no plānām ābolu šķēlītēm. Arī es ļāvos šim jaunumam un nolēmu to izmēģināt. Turklāt nolēmu rozītes taisīt ne tikai no āboliem, bet arī no persikiem un nektarīniem. Kā man gāja? Par to lasiet tālāk..

Ābolu, persiku vai nektarīnu rozītes (aptuveni četras)

Nepieciešams:

glāze cukura (nav nepieciešams nektarīnu rozītēm)

1,5 glāzes ūdens (nav nepieciešams nektarīnu rozītēm)

1ļoti liels ābols vai divi vidēji lieli āboli

2 persiki

pūdercukurus un kanēlis apkaisīšanai

1 plāksnīte saldētas kārtainās mīklas

ābolus vāraLai ābolus un persikus būtu iespējams sarullēt rozītē tos iepriekš ir jānovāra cukurūdenī. Taču nektarīnus, ja tie sagriezti tiešām plāni, nav nepieciešams vārīt.

Ābolus ar visu mizu sagriež ceturtdaļās, izņem serdi un sēklas. Persikus un nektarīnus sagriež uz pusēm, izņem kauliņus un sagriež ļoti plānās šķēlītēs.

Katliņā ieber cukuru un ūdeni. Karsē un maisa līdz cukurus izkusis. Kad šis sīrups sāk vārīties, to noņem no karstuma un pievieno ābola vai persiku šķēlītes (nektarīnu rozītēm tas nav nepieciešams), kuras karstumā tur 2-3 minūtes. Ar putu karoti izņem šķēlītes, iesaku tās nedaudz nosusināt ar papīra dvieli.

mīkla. cepam.lvMīklu atlaidina un sagriež aptuveni 2 cm platās strēmelītēs. Tās izrullē aptuveni par trešdaļu garākas un plānākas.

ābolu rozītesTad šķēlīti pēc škēlītes augļus kārto mīklas augšdaļā. Tad mīklai un augļiem uzber pūdercukuru un kanēli. Apakšējo mīklas daļu uzloka uz augšu, tā lai daļa no augļa šķēlītes paliek ārpus mīklas.ābolu rozīšu pagatavošana. cepam.lvTad no viena gala veido rullīti. Lēni un piesardzīgi. Tad rullīti ievieto mafinu formiņā un cep 25 minūtes 180 grādu karstumā.

ābolu rozītes cepam.lvKad rozītes padzisušas, tās uzmanīgi izņem no formiņām un bagātīgi apber ar pūdercukuru.

Mani ieteikumi

Ja rozītes gatavojat pirmo reizi, noteikti ieteiktu izmantot nektarīnus. Tie nav jāvāra, uzliekot uz mīklas nekur neslīd (kā ābolu vai persiku šķēlītes) un izcepot ir dzeltenā krāsā.

Jā tomēr izvēlaties gatavot ābolu vai persiku rozītes, iesaku cukura peldē vienā reizē likt nelielu daudzumu augļu, jo pastāv risks tos pārvārīt. Tad šķēlītes juks ārā, atdalīsies miziņa un tos nebūs iespējams savīt rozītē.

Ja mafinu formiņa ir lielāka, iespējams nepietiks ar vienu mīklas strēmeli, tajā ieliekot neceptu rozīti, paliek daudz brīvas vietas. Tad iesaku savītajai rozītei aplikt apkārt vēlvienu mīklas loksni, tā lai mīkla viegli pieguļ formas malai.

Secinājumi

Lai gan internetā atrodamajās bildēs viss šķita tik vienkārši, dzīvē tā nemaz nav. Ja neizdodas notrāpīt īsto vārīšanās momentu, augļiem atdalās miziņa, tos var viegli pārvārīt. Turklāt rullējot kopā rozīti, augļi var šķiebties uz visām pusēm un neklausīt. Kamēr nav “ietrennēta” roka, rozītes pagatavot nemaz nav tik vienkārši. Vismaz ne man. Tādēļ iesaku pamēģināt tieši nektarīnu rozītes, kas ir nesalīdzināmi vienkāršāk.

Par garšu? Nu šinī gadījumā, laikam, ja vien neesat ābolmaižu fans, vizuālais baudījums būs spēcīgāks par garšas niansēm.

ābolu rozītesPamēģināt vajag, vai ne?

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s