Ir receptes, kas sanāk labi un garšīgi un ir tādas, kuras pagatavojot un pagaršojot gribas spiegt, lekt gaisā un dot visai pasaulei nogaršot. Šis ir otrais variants. Viss, vairāk neteikšu neko. Pagatavojiet un pagatavojiet paši.
Sastāvdaļas (tartes formai 24cm diametrā):
Pamatnei:
145 grami milti
12 grami magoņu sēkliņas
2 ēdamkarotes cukura
70 grami sviesta
1 olas dzeltenums
2 ēdamkarotes piena
šķipsniņa sāls
Pildījumam:
400 grami biezpiena
220 grami cukura
citrona miziņa un sula no diviem nelieliem citroniem
4 mazas olas
3 ēdamkarotes ar kaudzi kartupeļu milti
2 tējkarotes vaniļas cukura
No sastāvdaļām pamatnei samīca mīklu, novieto ledusskapī. Ieslēdz krāsni 180 grādu temperatūrā. Tikmēr pagatavo pildījumu.
Mana vecmāmiņa biezpienu berza caur sietiņu vai mala ar gaļas mašīnu, lai tas būtu krēmīgs un maigs. Bet es lietoju mūsdienīgāku metodi. Biezpienu beru lielā bļodā un sastampāju ar rokas blenderi (ejošu). No sākuma šī metode šķiet savāda, taču pēc mirkļa biezpiens kļūst viendabīgs un maigs. Tad pievieno olas, citra sulu, miziņu, cukuru un visu sakuļ viendabīgā masā. Lietoju putojamo slotiņu.
Mīklu ieklāj tartes formā un 10 minūtes cep 180 grādos. Izņem un pilda ar pildījumu. Tarti cep 15 minūtes 190 grādos, tad 35 minūtes 180 grādos.
Kamēr tarte atdziest, vēl karstajā krāsnī varam kaltēt plānas citrona šķēlītes ar kurām rotāt tarti. Kad tā ir pilnībā atdzisusi, izņem no formas, rotā ar citrona šķēlītēm, pūdercukuru vai sezonas ogām.
Baudām nesteidzoties!