Biezpiena un citronu tarte, magoņu garoziņā

Biezpiena tarte.cepam.lvIr receptes, kas sanāk labi un garšīgi un ir tādas, kuras pagatavojot un pagaršojot gribas spiegt, lekt gaisā un dot visai pasaulei nogaršot. Šis ir otrais variants. Viss, vairāk neteikšu neko. Pagatavojiet un pagatavojiet paši.

Sastāvdaļas (tartes formai 24cm diametrā):

Pamatnei:

145 grami milti

12 grami magoņu sēkliņas

2 ēdamkarotes cukura

70 grami sviesta

1 olas dzeltenums

2 ēdamkarotes piena

šķipsniņa sāls

Pildījumam:

400 grami biezpiena

220 grami cukura

citrona miziņa un sula no diviem nelieliem citroniem

4 mazas olas

3 ēdamkarotes ar kaudzi kartupeļu milti

2 tējkarotes vaniļas cukura

magoņu sviesta mīklaNo sastāvdaļām pamatnei samīca mīklu, novieto ledusskapī. Ieslēdz krāsni 180 grādu temperatūrā. Tikmēr pagatavo pildījumu.

biezpiena pildījums.cepam.lvMana vecmāmiņa biezpienu berza caur sietiņu vai mala ar gaļas mašīnu, lai tas būtu krēmīgs un maigs. Bet es lietoju mūsdienīgāku metodi. Biezpienu beru lielā bļodā un sastampāju ar rokas blenderi (ejošu). No sākuma šī metode šķiet savāda, taču pēc mirkļa biezpiens kļūst viendabīgs un maigs. Tad pievieno olas, citra sulu, miziņu, cukuru un visu sakuļ viendabīgā masā. Lietoju putojamo slotiņu.

sviesta mīkla tartei ar magonēm. cepam.lvMīklu ieklāj tartes formā un 10 minūtes cep 180 grādos. Izņem un pilda ar pildījumu. Tarti cep 15 minūtes 190 grādos, tad 35 minūtes 180 grādos.

Biezpiena tarte.cepam.lvKamēr tarte atdziest, vēl karstajā krāsnī varam kaltēt plānas citrona šķēlītes ar kurām rotāt tarti. Kad tā ir pilnībā atdzisusi, izņem no formas, rotā ar citrona šķēlītēm, pūdercukuru vai sezonas ogām.

Baudām nesteidzoties!

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s