Esmu dzirdējusi no dauziem, ka Pavlovas kūkas pagatvošana šķiet sarežģīta un laikietilpīga. Taču patiesība ir pilnīgi pretēja- tai nepieciešamas tikai dažas sastāvdaļas, cepšanas laikā nevar īsti kļūdīties, kā arī dekorēšana ir gaužām vienkārša.
Kūka ir ar kraukšķīgu garoziņu, bet mīkstu, zefīram līdzīgu viducīti. Kūku rotā ar putukrējumu un pieejamām sezonas ogām. Ziemā kūku varat papildināt ar blenderētu saldēto ogu mērci.
Sastāvdaļas:
1.2 olu baltumi
2.110grami cukura
3.1 tējkarote baltvīna etiķa
4.1 tējkarote kartupeļu cietes
Rotāšanai:
1.120 ml saldā krējuma
2. 3 tējkarotes cukura
3. dažādas ogas
Ieslēdzam krāsni 100 grādu karstumā. Olbaltumus sakuļ stingrās putās. Tad pamazām putojot pievieno cukuru. Masa kļūs spīdīga un smaga. Tad pieberam kartupeļu cieti un etiķi, vēlreiz sablenderējam. Cepamajā pannā, kurā ieklāts cepamais papīrs, kārtojam olbaltumu apļveida formā, aptuveni 15 centimetru diametrā. Pavlova jācep 60 minūtes, 100 grādu karstumā.
Tikai tad, kad kūka atdzisusi, to uzmanīgi noņem no cepamā papīra. Sakuļ saldo krējumu ar cukuru, rotā kūku, pa virsu uzberot ogas.
P.S. Varbūt, ka šāda izmēra kūku varēsit sadalīt arī uz trim ēdājiem, taču tad kūkai būs piegarša. Mazuma piegarša!
Īsta vasaras garša tavā šķīvī!