Pavlovas kūka diviem

pavlovaEsmu dzirdējusi no dauziem, ka Pavlovas kūkas pagatvošana šķiet sarežģīta un laikietilpīga. Taču patiesība ir pilnīgi pretēja- tai nepieciešamas tikai dažas sastāvdaļas, cepšanas laikā nevar īsti kļūdīties, kā arī dekorēšana ir gaužām vienkārša.

Kūka ir ar kraukšķīgu garoziņu, bet mīkstu, zefīram līdzīgu viducīti. Kūku rotā ar putukrējumu un pieejamām sezonas ogām. Ziemā kūku varat papildināt ar blenderētu saldēto ogu mērci.

Sastāvdaļas:

1.2 olu baltumi

2.110grami cukura

3.1 tējkarote baltvīna etiķa

4.1 tējkarote kartupeļu cietes

Rotāšanai:

1.120 ml saldā krējuma

2. 3 tējkarotes cukura

3. dažādas ogas

olbaltums. cepma.lv

Ieslēdzam krāsni 100 grādu karstumā. Olbaltumus sakuļ stingrās putās. Tad pamazām putojot pievieno cukuru. Masa kļūs spīdīga un smaga. Tad pieberam kartupeļu cieti un etiķi, vēlreiz sablenderējam. Cepamajā pannā, kurā ieklāts cepamais papīrs, kārtojam olbaltumu apļveida formā, aptuveni 15 centimetru diametrā. Pavlova jācep 60 minūtes, 100 grādu karstumā.

pavlovaTikai tad, kad kūka atdzisusi, to uzmanīgi noņem no cepamā papīra. Sakuļ saldo krējumu ar cukuru, rotā kūku, pa virsu uzberot ogas.

P.S. Varbūt, ka šāda izmēra kūku varēsit sadalīt arī uz trim ēdājiem, taču tad kūkai būs piegarša. Mazuma piegarša!

Īsta vasaras garša tavā šķīvī!

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s