Mežģīņu cepumi ir kraukšķīgi un gardi. Turklāt tie izskatās grezni un svinīgi, piemēroti kādai svētku reizei. Cepumi sevī apvieno mandeļu, karameļu un šokolādes garšu. Pamēģināsim?
Sastāvdaļas aptuveni 20-25 cepumiem:
- 75 grami sviesta
- 80 grami cukura
- 25 grami saldā krējuma
- 25 grami cukura sīrupa
- 30 grami auzu pārslas
- 60 grami miltu
- 1/4 tējkarotes cepamā pulvera
- 30 grami mandeļu skaidiņu
- 75 grami šokolādes
Katliņā izkausē sviestu. Noņem no uguns un tam pievieno cukuru, saldo krējumu, cukura sīrupu, auzu pārslas, miltus un cepamo pulveri. Maisa līdz sastāvdaļas sajaukušās. Uz cepamā papīra ar tējkaroti liek mīklas kaudzītes. Uz vienas cepamās pannas liekamas aptuveni 6 kaudzītes, jo mīkla ļoti izpletīsies. Pirmoreiz cepot cepumus iesaku pamēģināt ar 4-5 cepumiem uz vienas pannas. Tad mīklas pikucīšiem uzberam mandeļu skaidiņas, jācenšas, lai skaidiņas nonāk tieši uz mīklas, nevis tai blakus. Katram cepumam parasti es beru aptuveni 1/3 ēdamkarotes mandeļu skaidiņu (citreiz vairāk, citreiz mazāk). Cepumus cep 175 grādos 5-8 minūtes. Ļauj tiem pilnībā atdzist un tikai tad noņem no pannas.
Cepumus novieto uz virtuves papīra dvieļa, lai atbrīvotos no liekajām taukvielām. Kad cepumi atdzisuši tos var pārliet ar kausēto šokolādi.
Pirmoreiz cepot cepumus process ir diezgan satraucošs, jo cepumi tiešām ļoti izplešas, šķiet, ka neturēsies kopā vai piedegs, bet galu galā tie izdodas lieliski!
Lai izdodas!