Patiesībā šādas ruletes pagatavošana ir gaužām vienkārša, taču izskats un garša iespaidīga. Viss atkarīgs no kvalitatīvas cūkgaļas. Es parasti lietoju cauraugušu cūkas pavēderi, jo tad rulete ir sulīgāka. Taču šo ēdienu var gatavot arī no filejas. Ja cauraudzītim atstājam ādiņu, tā pēc cepšanas būs kraukšķiga, bet grūti sagriežama. Ja vēlaties ruleti pasniegt aukstajā galdā, ieteiktu ādiņu tomēr nogriezt.
Sastāvdaļas:
1. Cūkgaļas pavēdere 1-1,5kg
2. 1 burkāns
3. 200 g šampinjoni
4. 2 vidēji sīpoliņi
5. timiāns ( žāvēts vai svaigs)
6. Garšvielas- sāls, pipari
Sagriežām sēnes uz pusēm un tad šķēlītēs, smalki sagriežām sīpolus. Šampinjonus un sīpolus apcepam līdz sēnes ir gaiši zeltainas un sīpoli kļuvuši caurspīdīgi. Sarīvējam burkānu un pievienojam. Burkānus nav nepieciešams cept. Pievienojam šķipsniņu sāls, piparus.No viena sāna atgriežām gaļu, līdz veidojas tāda kā grāmata un gaļa ir divtik plata.
Bagātīgi apkaisam ar sāli, pipariem un timiānu.
Uz gaļas klājam sēņu, burkānu maisījumu.
No viena gala, lēnām un rūpīgi sākam tīt ruleti. Jau iepriekš sagatavojam diegu, ar ko sasiesim ruleti.
Tad gaļu apcepam pannā. Jāapcep tieši tā vieta, kur ir gaļas gabala gals- sasietā vieta, lai tā neatnāktu vaļā. Tad sagatavojam cepamtrauku, kurā šmorēsim ruleti. Iegriežam sīpolu ripiņas. Aplejam ar nelielu daudzumu eļļas, uzberam garšvielas.
Liekam virsū gaļas gabalu, ar ” šuvīti” uz leju. Cepam. Apmēram 1kg smagu gabalu cepmam 20 min. 200 grādos, 20 min. 180, grādos un atkal 25 min. 200 grādos. Šāda cepšanas formula nodrošinās viegli sārtu, sulīgu cepeti. Bet gabals lielāks, piemēram 1,5- 2 kg, tad cepam pēc formulas 25 min. 200 grādos, 40 min 180 grādos un nobeigumā 25 min. 220 grādos. Bet temeperatūras ilgums lieā mērā tomēr ir atkarīgs no gaļas gabala- tā lieluma, speķa un liesuma attiecības un paša pavāra gaumes.
Pēc cepšanas gaļai jāļauj vismaz 30 min. atpūsties. Tad varam to griezt.
Labu apetīti!
pastāsti lūdzu, kur var nopirkt to kulinārijas diegu?? pavēdere nopirkta, tikai tagad sapratu, ka nav ar ko aizsiet 😀
Es izmantoju baltu kokvilnas diegu vairaakaas kaartaas
kulinārijas vai saucamais virtuves diegs (kokvilna) var iegādāties Depo, Mājai un Dārzam, Cenu klubs.