Krakovas biezpiena kūka

DSC_896911Maiga un garda biezpiena kūka ar plānu smilšu mīklas garoziņu. Tieši tāda, kā mūsu ģimenei garšo vislabāk.

Sastāvdaļas:

  • 500 grami biezpiena
  • 4 olas+ 1 olas dzeltenums
  • 50 grami izkausēta sviesta
  • 130 grami cukura
  • 2 tējkarotes vaniļas cukura
  • 2 ēdamkarotes kartupeļu cietes
  • Pamatnei: 250 grami milti
  • 125 grami cukura
  • 125 grami sviesta
  • 1 ola

Sajauc sastāvdaļas kūkas pamatnei- miltus, cukuru, sviestu un 1 olu. Ja mīkla šķiet pārāk drupena, pievieno 2-3 ēdamkarotes ūdens. Izveido mīklas bumbu un to 15 minūtes atdzesē ledusskapī. Ieklāj kūkas formas apakšā un sadursta ar dakšiņu.  Cep 175 grādos 10-12 minūtes.

Tikmēr pagatavo biezpiena masu. Lai biezpiena kūka būtu viendabīga un ar maigu struktūru, tad biezpiens ir jāsasmalcina- to var samalt gaļas mašīnā vai izberzt caur caurduri, bet es izmantoju virtuves kombainu ar asu asmeni. Esmu kādreiz mēģinājusi arī biezpienu “samalt” ar rokas blenderi un ar nelielu biezpiena daudzumu tas lieliski izdodas, taču šāda metode nebūs piemērota šādam biezpiena daudzumam.

Samalto biezpienu sajauc ar olām, cukuru, izkausētu sviestu, vaniļas cukuru un kartupeļu cieti, līdz izveidojas viendabīga masa.

Biezpiena masu klāj uz izceptās kūkas pamatnes un cep 175 grādos 30-35 minūtes, kamēr kūka kļūst zeltaini brūna. Pirms ēšanas kūkai jāļauj atdzist.

 

Būs gardi!

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s