Brīvdienu rīti ir tie brīži, kad gribas pagatavot kaut ko īpašu. Šādām brokastīm būs piemērotas viegli pagatavojamas šokolādes vafeles, kuras būs mīkstas un ar maigu šokolādes garšu. Pasniedz ar ievārījumu, putukrējumu un svaigām odziņām. Šī recepte paredzēta vafeļu pannai ar taisnstūra formu. Turklāt vafeles iespējams sasaldēt, brīžiem, kad nepieciešams ātrs launags vai neliela uzkoda.
Sastāvdaļas:
- 250 grami milti
- 50 grami nesaldināta kakao
- 100 grami brūnā cukura
- 3 tējkarotes cepamā pulvera
- 2 olas
- 70 grami mīksta/šķidra sviesta
- 400 grami piena
- šķipsniņa sāls
Bļodā sajauc miltus, kakao, cepamo pulveri un sāli. Citā bļodā sakuļ sviestu ar olām un cukuru, pievieno pienu. Maisot pievieno miltu maisījumu. Cep vafeļu pannā ar taisnstūra formu. Pasniedz ar ievārījumu, pūdercukuru vai vaniļas saldējumu un ogām. Kad vafeles atdzisušas tās rūpīgi ietin pārtikas plēvē vai zip-lock maisiņā un sasaldē. Kad nepieciešams, vafeles izņem no saldētavas, ļauj atkust un tad tās uzsilda tosterī vai cepeškrāsnī.
Lai garšo!
Šokolādes vīna vafeles no rīta pie karstās kafijas…mhhh>…nekā nav labāka 😀
Jānopērk beidzot vafeļu panna!
Tieši tā! Man vislabāk patīk, ka šajās vafelēs var paslēpt arī pilngraudu miltus un tās nav pārmērīgi saldas!