Vēl nedaudz atlicis līdz rabarberu laika beigām. Bet vēl varat paspēt izcept šo gaisīgo, maigo un sulīgo rabarberu, zemeņu rausi. Smarža, ko tas rada virtuvē un visā mājā, ir neaprakstāma. Iesaku- īsta vasaras garša.
Sastāvdaļas:
- 5 olas
- 240 grami cukurs
- 250 grami izkausēts sviests
- 240 grami milti
- 70 grami kartupeļu milti
- 2 tējkarotes cepamais pulveris
- 300 grami zemenes
- 270-300 grami sagriezti, nomizoti rabarberi
Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Baltumus puto un kad sāk veidoties stingrākas putas, tad lēnām pievieno cukuru. Turpinot putot, pa vienam lēnām pievieno olu dzeltenumus un kausēto sviestu. Kad masa ir viendabīga, putošanu pārtrauc. Cilājošām un vieglām kustībām olu masā lēni iejauc miltus un cepamo pulveri. Pilda ar cepamo papīru izklātā veidnē (25x35cm). Virsū ber sagrieztus zemeņu un rabarberu gabaliņus. Nedaudz piespiež. Cep 180 grādos aptuveni 45-50 minūtes. Rauša gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Gatavu pārkaisa ar pūdercukuru. Bauda nesteidzoties!
Lai garšo!
Nevar kaut kā bez olām pagatavot?
Sveiki, esmu gatavojusi kūku biskvītus olu vietā lietojot iebiezināto pienu. Receptes varat meklēt youtube. Tomēr šajā receptē bez olām nevarēs iztikt.
Fantastiski garīgi sanāca! Paldies ))
*garšīgi