Gaisīgais rabarberu un zemeņu rausis

DSC_0197 Vēl nedaudz atlicis līdz rabarberu laika beigām. Bet vēl varat paspēt izcept šo gaisīgo, maigo un sulīgo rabarberu, zemeņu rausi. Smarža, ko tas rada virtuvē un visā mājā, ir neaprakstāma. Iesaku- īsta vasaras garša.

Sastāvdaļas:

  • 5 olas
  • 240 grami cukurs
  • 250 grami izkausēts sviests
  • 240 grami milti
  • 70 grami kartupeļu milti
  • 2 tējkarotes cepamais pulveris
  • 300 grami zemenes
  • 270-300 grami sagriezti, nomizoti rabarberi

Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Baltumus puto un kad sāk veidoties stingrākas putas, tad lēnām pievieno cukuru. Turpinot putot, pa vienam lēnām pievieno olu dzeltenumus un kausēto sviestu. Kad masa ir viendabīga, putošanu pārtrauc. Cilājošām un vieglām kustībām olu masā lēni iejauc miltus un cepamo pulveri. Pilda ar cepamo papīru izklātā veidnē (25x35cm). Virsū ber sagrieztus zemeņu un rabarberu gabaliņus. Nedaudz piespiež. Cep 180 grādos aptuveni 45-50 minūtes. Rauša gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Gatavu pārkaisa ar pūdercukuru. Bauda nesteidzoties!

 

Lai garšo!

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s