Kamēr vēl mežā atrodamas gailenes, iesaku tev pagatavot šo krēmīgo un sātīgo gaileņu pīrāgu. Pasniedz ar salātiem un baudi!
Sastāvdaļas 24-26cm liela diametra pīrāgam vai divām šādām garenām tartes formām:
- 300 grami milti
- viena ola
- parmezāna tipa siers- 30 grami
- 185 grami ļoti mīksta sviesta
- 2 mazas daiviņas ķiploka
- 1 maza tējkarote sāls
Pildījumam:
- gailenes- puslitrs
- nedaudz sviesta-sēņu cepšanai
- 3olas
- 150 grami saldā krējuma
- 1liels sīpols
- 70 grami labi kūstoša siera
- trešdaļa neliela purava
- garšvielas- šķipsniņa sāls, pipari, timiāns
No mīklas sastāvdaļām pagatavo mīklu. Ja tā šķiet pārāk sausa un nav iespējams savelt viendabīgā bumbā- pievienojiet 2 ēdamkarotes ūdeni. Mīklu ieklāj cepamajā formā- to var gan rullēt, gan vienkārši iespiest ar rokām. Ar dakšiņu pāris reizes sadursta mīklu. Pamatni cep 180 grādos 10 minūtes. Tikmēr pagatavojat pildījumu.
Sēnas notīra un sagriež nelielos gabaliņos. Tāpat sagriež puravu un sīpolu. Uz pannas izkausē sviestu un apcep sēnes. Pagaida, kad izdalās sula. Kad tā izvārījusies, pievieno sīpolu un puravu. Cep līdz sīpols kļuvis caurspīdīgs. Noliek malā atdzist. Bļodā sakuļ olas, saldo krējumu un garšvielas. Pievieno sarīvētu sieru. Izceptajā pīrāga mīklā liek pildījumu- vispirms sēnes ar sīpoliem un puraviem, tad virsū uzlej olu-siera masu. Es pīrāgu izrotāju ar lociņiem un rukolas lapiņu.
Visu cep vēlreiz 180 grādos, aptuveni 30-35 minūtes, līdz pīrāga virskārta kļuvusi zeltaini brūna.