Ja vien tev ir virtuļu cepamā panna, vari pagatavot šo krāsnī ceptos šokolādes gardumus. Tie ir maigi un sulīgi, klāti ar plānu šokolādes glazūriņu.
Sastāvdaļas:
- 2 olas
- 250 grami milti
- 1/2 tēkarotes cepamā pulvera
- 1/2 tējkarotes sodā
- 3 ēdamkarotes ēļļas
- 150 grami cukura
- 60 grami kakao
- šķipsniņa sāls
- 250 ml piena
- tējkarote vaniļas cukura
Glazūrai:
- 50ml saldais krējums
- 100 grami šokolādes
Bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri, sāli,vaniļas cukuru un kako. Otrā bļodā sajauc- eļļu, cukuru, olas, pienu, sodā- visu sakuļ līdz veidojas vieglas putas. Tad apvieno abas masas, maigi iecilājot. Formiņas vieglāk piepildīt, lietojot konditorijas dekorēšanas maisu. Bet varat pielāgot vienkārši pārtikas maisiņu-to piepildot ar mīklu un nogriežot vienu galu. Cepamā forma jāpiepilda aptuveni par 2/3. Virtuļus cep 170 grādos 12-14 minūtes.
Kad virtulīši atdzisuši, tos rotā ar šokolādes glazūru- uzkarsē saldo krējumu, tajā iemaisa šokolādes gabaliņus. Maisa līdz šokolāde pilnībā izkūst un masa kļūst biezāka.
Es virtuļus dekorēju ar ēdamiem ziediem, kurus audzēju savā dārzā. Vēl, manuprāt, ļoti skaisti ir virtuļiem uzlikt kādu ogu vai cukura pērlīti.
Lai izdodas!