Kad ārā līst un ir drēgns, gribas sevi palutināt ar ko saldu. Un, protams, ka bērni par ir sajūsmā par visu, kur pievienota šokolāde. Šie cepumi ir kraukšķīgi un ar porainu tekstūru, nelieliem, mutē kūstošiem šokolādes gabaliņiem.Sastāvdaļas (aptuveni 20 cepumiem 7-8cm diametra cepumiem)
1.185 grami milti
2.2 grami soda
3.115 grami sviests
4.80 grami brūns cukurs
5.2 grami sāls
6.1 ola
7.1 tējkarote vaniļas cukura
8.225 grami šokolādes (iesaku izvēlēties ar aptuveni 45-55% kakao saturu)
9. 100 grami cukurs
Bļodā sajaucam miltus, sodu, sāli.
Citā bļodā izkausējam sviestu, pievienojam olas un abus cukurus. Visu samaisam.
Smalki sakapājam šokolādi. Varat to darīt virtuves kombainā, bet tā kā man patīk cepumos atstāt lielākus šokolādes gabaliņus, esmu iemācījusies šokolādi veikli sakapāt ar ļoti asu virtuves nazi.
Apvienojam visas masas- miltus, olu un sviesta masu, klāt visam piejaucam šokolādi.
Uz pannas veido nelielas piciņas, aptuveni no 3 tējkarotēm mīklas. Cepumi sanāks diezgan lieli, ja vēlaties varat veidot arī mazākus. Taču jāņem vērā, ka uz pannas var uzlikt ne vairāk kā 9 cepumos, jo starp tiem ir jāatstāj vismaz 5 vai 6 cm atstarpe no visām malām. Cepumi pamatīgi izplūdīs, taču par to nav jāsatraucas. Nākamajā pannā jau zināsiet ar cik lielām atstarpēm jārēķinās. Cep 180 grādos, aptuveni 12 minūtes.
Visvairāk man šajos cepumos patīk tas, ka mīklu iespējams rūpīgi satīt garā desā pārtīkas plēvē. Tad to pat mēnesi var uzglabāt saldētavā.
Ja pēkšņi bērniem sagribas cepumus vai pie durvīm klauvē negaidīti ciemiņi, atliek izņemt mīklu, istabas temperatūrā nogaidīt aptuveni 20-30 minūtes, sagriezt desu ripiņās un cept kā parasti. Ideāls našķis.
Palutini sevi!