Šokolādes cepumi

DSC_6181 Kad ārā līst un ir drēgns, gribas sevi palutināt ar ko saldu. Un, protams, ka bērni par ir sajūsmā par visu, kur pievienota šokolāde. Šie cepumi ir kraukšķīgi un ar porainu tekstūru, nelieliem, mutē kūstošiem šokolādes gabaliņiem.Sastāvdaļas (aptuveni 20 cepumiem 7-8cm diametra cepumiem)

1.185 grami milti

2.2 grami soda

3.115 grami sviests

4.80 grami brūns cukurs

5.2 grami sāls

6.1 ola

7.1 tējkarote vaniļas cukura

8.225 grami šokolādes (iesaku izvēlēties ar aptuveni 45-55% kakao saturu)

9. 100 grami cukurs

DSC_6163Bļodā sajaucam miltus, sodu, sāli.DSC_6162Citā bļodā izkausējam sviestu, pievienojam olas un abus cukurus. Visu samaisam.DSC_6164Smalki sakapājam šokolādi. Varat to darīt virtuves kombainā, bet tā kā man patīk cepumos atstāt lielākus šokolādes gabaliņus, esmu iemācījusies šokolādi veikli sakapāt ar ļoti asu virtuves nazi. DSC_6165Apvienojam visas masas- miltus, olu un sviesta masu, klāt visam piejaucam šokolādi.DSC_6167Uz pannas veido nelielas piciņas, aptuveni no 3 tējkarotēm mīklas. Cepumi sanāks diezgan lieli, ja vēlaties varat veidot arī mazākus. Taču jāņem vērā, ka uz pannas var uzlikt ne vairāk kā 9 cepumos, jo starp tiem ir jāatstāj vismaz 5 vai 6 cm atstarpe no visām malām. Cepumi pamatīgi izplūdīs, taču par to nav jāsatraucas. Nākamajā pannā jau zināsiet ar cik lielām atstarpēm jārēķinās. Cep 180 grādos, aptuveni 12 minūtes.DSC_6181Visvairāk man šajos cepumos patīk tas, ka mīklu iespējams rūpīgi satīt garā desā pārtīkas plēvē. Tad to pat mēnesi var uzglabāt saldētavā. DSC_6185Ja pēkšņi bērniem sagribas cepumus vai pie durvīm klauvē negaidīti ciemiņi, atliek izņemt mīklu, istabas temperatūrā nogaidīt aptuveni 20-30 minūtes, sagriezt desu ripiņās un cept kā parasti. Ideāls našķis.DSC_6182Palutini sevi!

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s