Pirms kāda laika nobaudīju saldējumu ar kļavu sīrupu un pekanriekstiem. Ideāla kombinācija, kas mani uzvedināja to pamēģināt arī cepumos, šoreiz klasiskajās austiņās. Turklāt, ja pievieno kanēli, sanāk kaut kas pavisam īpašs. Šiem cepumiem izmantoju jauno saldēto kārtaino Rimi mīklu ar sviestu. Jāsaka, ka garšo lieliski!Sastāvdaļas 1cepampannai:
1.2 plāksnītes saldētās kārtainās mīklas
2. 3 ēdamkarotes kļavu sīrupa
3.1tējkarote kanēļa
4.3 tējkarotes cukura
5. 50 grami pekanrieksti
Nedaudz izrullējam mīklas plāksnīti. Virtuves kombainā vai blenderī ieberam cukuru, kanēli un pekanriekstus, visu smalki, smalki samaļam.
Mīklas plāksnīti ieziežam ar kļavu sīrupu (līdz maliņām, ne tā kā to izdarīju es 🙂 ). Plāksnīti apkaisa ar kanēļa, cukura un pekanriekstu maisīju. No vienas maliņas sarullē mīklu līdz vidum, tad tāpat rīkojas- no otras puses.
Tad to ar asu nazi sagriež aptuveni 5-8 mm lielos gabaliņos.
Liekam uz pannas un cepam 180 grādos aptuveni 10 minūtes, līdz cepumi ir zeltaini brūni.
Ja ir vēlme pēc vēl saldākiem cepumiem ar intensīvāku kļavu sīrupa garšu, tad pirms cepšanas to virsu vēlreiz apsmērē ar sīrupu.
Lai labi garšo!