Pekanriekstu-kanēļa un kļavu sīrupa austiņas

Pekanriekstu-kanēļa austiņu cepumiPirms kāda laika nobaudīju saldējumu ar kļavu sīrupu un pekanriekstiem. Ideāla kombinācija, kas mani uzvedināja to pamēģināt arī cepumos, šoreiz klasiskajās austiņās. Turklāt, ja pievieno kanēli, sanāk kaut kas pavisam īpašs. Šiem cepumiem izmantoju jauno saldēto kārtaino Rimi mīklu ar sviestu. Jāsaka, ka garšo lieliski!Sastāvdaļas 1cepampannai:

1.2 plāksnītes saldētās kārtainās mīklas

2. 3 ēdamkarotes kļavu sīrupa

3.1tējkarote kanēļa

4.3 tējkarotes cukura

5. 50 grami pekanrieksti

DSC_6034Nedaudz izrullējam mīklas plāksnīti. Virtuves kombainā vai blenderī ieberam cukuru, kanēli un pekanriekstus, visu smalki, smalki samaļam.

DSC_6049Mīklas plāksnīti ieziežam ar kļavu sīrupu (līdz maliņām, ne tā kā to izdarīju es 🙂 ). Plāksnīti apkaisa ar kanēļa, cukura un pekanriekstu maisīju. No vienas maliņas sarullē mīklu līdz vidum, tad tāpat rīkojas- no otras puses. DSC_6050Tad to ar asu nazi sagriež aptuveni 5-8 mm lielos gabaliņos. DSC_6053Liekam uz pannas un cepam 180 grādos aptuveni 10 minūtes, līdz cepumi ir zeltaini brūni.DSC_6054Ja ir vēlme pēc vēl saldākiem cepumiem ar intensīvāku kļavu sīrupa garšu, tad pirms cepšanas to virsu vēlreiz apsmērē ar sīrupu.DSC_6066Lai labi garšo!

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s