Rudens ir īstais laiks sevi palutināt ar maigu, sulīgu un vieglu plātsmaizi. Manā bērnībā vecmāmiņa to sauca par slinko vai ātro plātsmaizi, jo šo mīklu neraudzē un nemīca. Tā ir šķidra, bet izcepot ideāli sulīga un mīksta. Es plātsmaizei pievienoju arī drumstalas un dažas no saldētavas nozagtas avenītes, bet bez tā lieliski var iztikt.
Sastāvdaļas:
1. divas glāzes jeb 320gr milti + 3 ēdamkarotes milti drumstalām
2.1 glāze jeb aptuveni 220ml kefīra
3.1 glāze jeb 200 gr cukura + 5 ēdamkarotes virsai
4. 3 olas
5. 5-7 vidēji lieli āboli
6. 1 tējkarote cepamā pulvera
7. 3 ēdamkarotes skābs krējums
8. 50 grami sviests
Nomizojas un šķēlītēs sagriežam ābolus.
No kefīra, miltiem, 2 olām, cepamā pulvera, cukura samaisam mīklu un noliekam uz 20- 30 minūtēm atpūsties. Tā ir salīdzinoši šķidra- atgādina biezo pankūku mīklu. Pannu izklājam ar cepamo papīru.
Mīklu lejam pannā. Atseviškā trauciņā sakuļam palikušo olu, skābo krējumu un 2 ēdamkarotes cukuru. Pēc tam uz mīklas var kārtot ābolu šķēlītes un visu pārliet ar pagatavoto olu- krējuma masu. Es krāsas akcentam pievienoju arī dažas odziņas no saldētavas- šoreiz meža avenītes un kanēli.
Tālāk veidoju drumstalas (bez tām var arī iztikt). Atzīšos, ka tās man nekad nesanāk tādas kā gribētos, bet ciemiņi slavē. Atsevišķā bļodiņā aukstu sviestu, 3 ēdamkarotes miltus un trīs ēdamkarotes cukuru sakapājam, veidojot drumstalas. Iesākumā lietoju nazi, pēc tam dakšu. Drumstalas pārkaisu plātsmaizei un lieku cepties 180 grādu karstumā aptuveni 35 minūtes.
One Comment Add yours