Ābolu plātsmaize

DSC_5287 Rudens ir īstais laiks sevi palutināt ar maigu, sulīgu un vieglu plātsmaizi. Manā bērnībā vecmāmiņa to sauca par slinko vai ātro plātsmaizi, jo šo mīklu neraudzē un nemīca. Tā ir šķidra, bet izcepot ideāli sulīga un mīksta. Es plātsmaizei pievienoju arī drumstalas un dažas no saldētavas nozagtas avenītes, bet bez tā lieliski var iztikt.

Sastāvdaļas:

1. divas glāzes jeb 320gr milti + 3 ēdamkarotes milti drumstalām

2.1 glāze jeb aptuveni 220ml kefīra

3.1 glāze jeb 200 gr cukura + 5 ēdamkarotes virsai

4. 3 olas

5. 5-7 vidēji lieli āboli

6. 1 tējkarote cepamā pulvera

7. 3 ēdamkarotes skābs krējums

8. 50 grami sviests

DSC_5648Nomizojas un šķēlītēs sagriežam ābolus.

DSC_5263No kefīra, miltiem, 2 olām, cepamā pulvera, cukura samaisam mīklu un noliekam uz 20- 30 minūtēm atpūsties. Tā ir salīdzinoši šķidra- atgādina biezo pankūku mīklu. Pannu izklājam ar cepamo papīru. DSC_5266Mīklu lejam pannā. Atseviškā trauciņā sakuļam palikušo olu, skābo krējumu un 2 ēdamkarotes cukuru. Pēc tam uz mīklas var kārtot ābolu šķēlītes un visu pārliet ar pagatavoto olu- krējuma masu. Es krāsas akcentam pievienoju arī dažas odziņas no saldētavas- šoreiz meža avenītes un kanēli.DSC_5270Tālāk veidoju drumstalas (bez tām var arī iztikt). Atzīšos, ka tās man nekad nesanāk tādas kā gribētos, bet ciemiņi slavē. Atsevišķā bļodiņā aukstu sviestu, 3 ēdamkarotes miltus un trīs ēdamkarotes cukuru sakapājam, veidojot drumstalas. Iesākumā lietoju nazi, pēc tam dakšu. Drumstalas pārkaisu plātsmaizei un lieku cepties 180 grādu karstumā aptuveni 35 minūtes.

DSC_5272Lai garšo! Prieks gatavot!

 

 

One Comment Add yours

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s