Šī ir pavisam maiga, viegli saldena šokolādes deserta kūka. Skābumam tajā pievienoju arī pēdējās rudens ogas- sauju mellenes, kazes un jāņogas. Taču ziemas laikā iesaku kūku pasniegt ar sablenderētu ogu mērcīti. Iedvesmu šai receptei smēlos no žurnāla Ievas Virtuve.Sastāvdaļas:
1. Paciņa ar biskvīta cepumiem dāmu pirkstiņi
2. 200 grami tumšas šokolādes
3. 25 grami želatīna
4. 500 grami salds krējums
5. 300 grami svaigā siera (filadelfijas, mascarpone vai cits)
6.1 kārbiņa iebiezinātā piena ar cukuru
7.200 grami cukura (cukura daudzumu varat palielināt vai samazināt)
8.4 ēdamkarotes kakao bez cukura
Izklājam formu ar dāmu pirkstiņiem. Man 25 cm platai formai bija nepieciešama nedaudz vairāk kā puse no paciņas.
Atseviškā bļodā sajaucam iebiezināto pienu, skābo krējumu un svaigo sieru un kakao.
Masai pievienojam izkausētu šokolādi. Ja neputosiet ar elektrisko putotāju, šokolāde krēmā veidos nelielas skaidiņas- bet tā ir pat ļoti garšīgi. Gatavajai šokolādes masai atliek pievienot pievienot uzbriedinātu želatīnu. ( Ieberam želatīnu krūzītē, aplejam ar aukstu ūdeni, ļaujam uzbriest, tad karsējot maisam. Kad pilnībā izkusis, ļaujam nedaudz atdzist.)
Iemaisam arī saujiņu ogas (ja vien tās ir pieejamas). Un pārlejam krēma masu pār cepumu pamatni.
Pēc vidēji 12 stundām kūka ir gatava. Lai garšo!
One Comment Add yours