Šokolādes deserta kūka

deserta kukaŠī ir pavisam maiga, viegli saldena šokolādes deserta kūka. Skābumam tajā pievienoju arī pēdējās rudens ogas- sauju mellenes, kazes un jāņogas. Taču ziemas laikā iesaku kūku pasniegt ar sablenderētu ogu mērcīti. Iedvesmu šai receptei smēlos no žurnāla Ievas Virtuve.Sastāvdaļas:

1. Paciņa ar biskvīta cepumiem dāmu pirkstiņi

2. 200 grami tumšas šokolādes

3. 25 grami želatīna

4. 500 grami salds krējums

5. 300 grami svaigā siera (filadelfijas, mascarpone vai cits)

6.1 kārbiņa iebiezinātā piena ar cukuru

7.200 grami cukura (cukura daudzumu varat palielināt vai samazināt)

8.4 ēdamkarotes kakao bez cukura

damu pirkstini

 

 

 

 

 

 

Izklājam formu ar dāmu pirkstiņiem. Man 25 cm platai formai bija nepieciešama nedaudz vairāk kā puse no paciņas.

DSC_4949

 

 

 

 

 

 

Atseviškā bļodā sajaucam iebiezināto pienu, skābo krējumu un svaigo sieru un kakao.

DSC_2365 (Medium)

 

 

 

 

 

 

Masai pievienojam izkausētu šokolādi. Ja neputosiet ar elektrisko putotāju, šokolāde krēmā veidos nelielas skaidiņas- bet tā ir pat ļoti garšīgi. Gatavajai šokolādes masai atliek pievienot pievienot uzbriedinātu želatīnu. ( Ieberam želatīnu krūzītē, aplejam ar aukstu ūdeni, ļaujam uzbriest, tad karsējot maisam. Kad pilnībā izkusis, ļaujam nedaudz atdzist.)

DSC_4951

 

 

 

 

 

 

Iemaisam arī saujiņu ogas (ja vien tās ir pieejamas). Un pārlejam krēma masu pār cepumu pamatni.

DSC_4958

 

 

 

 

 

 

Pēc vidēji 12 stundām kūka ir gatava. Lai garšo!

DSC_4957

One Comment Add yours

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s