Šīs nelielās uzkodiņas pagatavotas no kārtainās bezrauga mīklas. Vieglas, kraukšķīgas. Pasniedzamas gan siltas, tikko ceptas, gan atdzisušas. Turklāt tās var pagatavot trīs vienkāršos soļos arī, ja ar cepšanu un konditoreju esat uz vistālāko ” Jūs”, Sastāvdaļas:
1. Kārtainā bezrauga mīkla
2.olas
3. saulespuķu sēklas, sezama sēklas, raudene jeb origano
Pirmkārt, kārtaino bezrauga mīklu sagriež nelielos gabaliņos. Es izvēlos to darīt ar picas nazi. Ieslēdzat krāsni 180 grādu temperatūrā.
Otrkārt, sakuļam olas, sasmērējam mīklu un gabaliņus apberam ar sēkliņām. Katrai maizītei var izvēlēties savādākas sēkliņas vai arī veidot miksli. Es nobeigumā vēl uzberu raudeni jeb origāno. Varat maizītes pārbērt ar smalki kapātiem kaltētiem tomātiem vai, piemēram, sasmalcinātiem lazdu riekstiem un magoņu sēkliņām.
Cepat maizītes apmēram 8 minūtes, līdz tās ir kļuvušas zeltainas. Labu apetīti!
One Comment Add yours