Sēkliņu uzkodas

DSC_3460Šīs nelielās uzkodiņas pagatavotas no kārtainās bezrauga mīklas. Vieglas, kraukšķīgas. Pasniedzamas gan siltas, tikko ceptas, gan atdzisušas. Turklāt tās var pagatavot trīs vienkāršos soļos arī, ja ar cepšanu un konditoreju esat uz vistālāko ” Jūs”, Sastāvdaļas:

1. Kārtainā bezrauga mīkla

2.olas

3. saulespuķu sēklas, sezama sēklas, raudene jeb origano

DSC_3456Pirmkārt, kārtaino bezrauga mīklu sagriež nelielos gabaliņos. Es izvēlos to darīt ar picas nazi. Ieslēdzat krāsni 180 grādu temperatūrā.

DSC_3457Otrkārt, sakuļam olas, sasmērējam mīklu un gabaliņus apberam ar sēkliņām. Katrai maizītei var izvēlēties savādākas sēkliņas vai arī veidot miksli. Es nobeigumā vēl uzberu raudeni jeb origāno.  Varat maizītes pārbērt ar smalki kapātiem kaltētiem tomātiem vai, piemēram, sasmalcinātiem lazdu riekstiem un magoņu sēkliņām.

DSC_3460Cepat maizītes apmēram 8 minūtes, līdz tās ir kļuvušas zeltainas. Labu apetīti!

Advertisements

One Comment Add yours

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s