Tumša šokolādes kūka ar izteiktu, piesātinātu garšu. Tai ir neliela kraukšķīga garoziņa, bet vidus patīkami sulīgs un maigs. Šo gardumu var baudīt gan ar saldējumu, gan skābenu svaigu ogu mērci. Taču īsteni šokolādes mīļotāji par pievienot arī šokolādes un saldā krējuma mērcīti patiesai garšu simfonijai.Sastāvdaļas:
1.200 grami šokolādes (kakao sastāvs apmēram 60%)
2.200 g sviests
3.170 g miltu
4.tējkarote cepamā pulvera
5. 125 ml kafijas dzēriena, kas pagatavota izmantojot 2 tējkarotes maltas kafijas
6.1/4 tējkarotes sodas
7.300 g cukura (patīkami saldai kūkai)
8. 3 ēdamkarotes ar kaudzīti- kakao bez saldinātājiem
9.3 olas
10. 5 ēdamkarotes (75ml) piena
Lai gan sākotnēji šķiet, ka kūkai nepieciešamas daudzas sastāvdaļas, tās pagatavošana ir salīdzinoši vienkārša.
Sviestu sagriežam nelielos gabalos, šokolādi salaužam. Uzvārām kafiju. To visu- gatavo kafiju (bez biezumiem), šokolādi un sviestu kausējam un nelielas uguns nepārtraukti maisot.
Citā bļodā sajaucam birstošās sastāvdaļas- miltus, kakao, sodu, cepamo pulveri un cukuru. Visu kārtīgi izmaisām.
Tad pievienojam olas un vēlreiz masu rūpīgi izmaisām. Ieslēdzam cepeškrāsni 160 grādu karstumā. Ja izmantojat kovekciju, noregulējiet krāsni uz 140-150 grādiem.
Pievienojam izkusušo šokolādes/sviesta/kafijas masu miltiem un visu rūpīgi samaisām. Kūkas mīkla nu ir gatava liešanai formā. Šim mīklas daudzumam ir piemērota 25 cm liela cepamā forma, kūka būs vidēji 4-5 centimetrus bieza.
Kūka cepama 160 grādu karstumā, apmēram 45 minūtes. cepšanas ilgums var atšķirties lietojot cita izmēra kūku veidni, kā arī krāsns īpašību dēļ. Zemā cepšanas temperatūra nepieciešama, lai tā pilnībā vienmērīgi izceptos, taču būtu arī viegli valga un sulīga. Lai pārliecinātos par kūkas gatavību lietojiet koka irbulīšus- iespraudiet to kūkas viducīti. Ja to izņemot vēl redzama šķidra mīkla, kūka vēl jācep. Taču ja redzami krikumiņi un irbulītis šķiet gandrīz sauss, kūka gatava.
Labu apetīti, draugi!