Šos salātus pirmo reizi pirms daudziem gadiem ēdu kādā krodziņā. Pēc tam nolēmu ko līdzīgu pagatavot arī mājās. Tā jau vairākus gadus tos gatavoju pēc šīs receptes. Salātu sastāvā nav gaļa, taču tie ir sātīgi un viegli pikanti.
Sastāvdaļas:
- puravs (140 grami)
- ābols ( 140 grami)
- 3 olas
- 1 vidēji liels burkāns
- 5 ēdamkarotes bezpiedevu jogurta vai skāba krējuma
- 3 ēdamkarotes majonēzes
- sāls un pipari
Purava kātu sagriež mazos gabaliņos. Tāpat ābolu notīra un sagriež aptuveni tādos pašos gabaliņos kā puravu. Izvāra olas, atdzesē un arī sasmalcina, burkānu sarīvē uz rupjas rīves (tas nav jāvāra). Pievieno jogurtu, majonēzi, piparus. Sāli es pievienoju tikai nedaudz- mazu šķipsniņu, jo man nepatīk ar to nomākt dārzeņu dabīgo garšu. Atļaujiet garšām sadraudzēties.
Lai garšo!