Kakao krēms

DSC_61411.jpgVienkārši pagatavojams, gaisīgs krēms ar bagātīgu kakao garšu.Sastāvdaļas aptuveni 5 porcijām:

  1. 4-5 tējkarotes kakao bez cukura
  2. 50 grami cukura
  3. 350 grami saldā krējuma
  4. tējkarote vaniļas cukura
  5. 2 tējkarotes želatīna
  6. 2ēdamkarotes auksta ūdens, 50ml karsta ūdens

Vispirms želatīnu aplej ar aukstu ūdeni, ļauj tam uzbriest 5 minūtes. Tad tam pārlej karstu, bet ne vārošu ūdeni. Izmaisa un noliek atdzist.

Tikmēr samaisa cukuru, vaniļas cukuru un kakao. Puto saldo krējumu un pamazām pievieno cukura-kakao maisījumu. Kad saldais krējums sakults, tajā iemaisa (iesaku lietot mikseri) atdzisušu želatīnu. Krēmu vismaz 3 stundas atdzesē ledusskapī. Ja krēms nav paredzēts bērniem, tad tajā varat iemaisīt arī aptuveni 2 -3 tējkarotes krējuma vai kafijas liķiera. Krēmu pasniedz ar ogu vai vaniļas mērci (vaniļas mērces recepti meklējiet bloga vēsturē).

 

Lai izdodas!

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s