Vienkārši pagatavojams, gaisīgs krēms ar bagātīgu kakao garšu.Sastāvdaļas aptuveni 5 porcijām:
- 4-5 tējkarotes kakao bez cukura
- 50 grami cukura
- 350 grami saldā krējuma
- tējkarote vaniļas cukura
- 2 tējkarotes želatīna
- 2ēdamkarotes auksta ūdens, 50ml karsta ūdens
Vispirms želatīnu aplej ar aukstu ūdeni, ļauj tam uzbriest 5 minūtes. Tad tam pārlej karstu, bet ne vārošu ūdeni. Izmaisa un noliek atdzist.
Tikmēr samaisa cukuru, vaniļas cukuru un kakao. Puto saldo krējumu un pamazām pievieno cukura-kakao maisījumu. Kad saldais krējums sakults, tajā iemaisa (iesaku lietot mikseri) atdzisušu želatīnu. Krēmu vismaz 3 stundas atdzesē ledusskapī. Ja krēms nav paredzēts bērniem, tad tajā varat iemaisīt arī aptuveni 2 -3 tējkarotes krējuma vai kafijas liķiera. Krēmu pasniedz ar ogu vai vaniļas mērci (vaniļas mērces recepti meklējiet bloga vēsturē).
Lai izdodas!