Zemesriekstu sviesta cepumi

dsc_620011Lai gan zemesriekstu sviests nav bijis populārs, tagad tas ienāk daudzu cilvēku ēdienkartēs. Zemesriekstu sviests ir labs olbaltumvielu avots. Tas satur dažādus vitamīnus, kā arī antioksidantus. Es no tā pagatavoju lielus, kārdinošus cepumus.

Sastāvdaļas:

  1. 115 grami mīksts sviests
  2. 140 grami cukura
  3. 130 grami zemesriekstu sviests
  4. 1 ola
  5. 160 grami milti
  6. 1/2 tējkarote soda
  7. 1/2 tējkarote cepamā pulvera
  8. šķipsniņa sāls

Sviestu, cukuru un olu sakuļ bļodā. Pievieno zemesriekstu sviestu, masu maisa līdz tā kļūst vienmērīga. Tad pievieno miltus, sodu un cepamo pulveri. Masu samaisa un uz pārtikas plēves ar rokām izveido garu desu. Aptin ar pārtikas plēvi un noliek ledusskapī uz vismaz 3 stundām. Tad desu sagriež vienādās ripiņās, aptuveni 5-8mm biezās. Liek uz cepamā papīra un cep 180 grādos aptuveni 10 minūtes. Cepumi nedaudz izpletīsies, tādēļ atstājiet vietu starp tiem. Tiem ir pilnībā jāatdziest, tikai tad tos noņemat no pannas, citādi cepumi izjuks. Cepumus var pamērcēt kausētā melnā šokolādē vai ēst tāpat.

 

Lai garšo!

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s