Siera kūkas tarte ar rudens avenēm

DSC_62201.jpg   Smilšu mīklas pamatne, siera kūkas pildījums un rudens avenes. Lūk arī recepte:

Sastāvdaļas (garenai tartes formai, vidēji 24 cm diamtra formai-sastāvdaļas jāreizina ar 2):

Pamatnei:

  1. 200 grami milti
  2. 3 ēdamkarotes cukura
  3. 120 grami sviesta
  4. 5 ēdamkarotes ūdens

Pildījumam:

  1. 300 grami vaigā krēmsiera
  2. 4 ēdamkarotes cukura
  3. miziņa no viena citrona
  4. 3 ēdamkarotes saldā krējuma
  5. 1 tējkarote vaniļas cukura
  6. 1 ola

Rudens avenes rotāšanai

dsc_62231

Aukstu sviestu sagriež mazos gabaliņos. Liek bļodā sviestu, miltus, cukuru. Ar rokām mīca un lēnām pievieno 5 ēdamkarotes ūdens. Kad masa pilnībā kļuvusi viendabīga, saveļ bumbu un noliek ledusskapī uz 1 stundu.

Tikmēr pagatavo pildījumu. Ar mikseri saputo olu un cukuru, lēnām pievieno krēmsieru un pārējās pildījuma sastāvdaļas. Masai jābūt viendabīgai.

Tartes mīklu klāj formā, pielīdzinam maliņas. Liek krāsnī cepties 175 grādos 12 minūtes. Kad tartes pamatne nedaudz atdzisusi, tajā ielej pildījumu un turpina cept 20-23 minūtes (175 grādos). Atdzesē tarti, rotā ar avenēm un pūdercukuru.

Būs gardi!

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s