Smilšu mīklas pamatne, siera kūkas pildījums un rudens avenes. Lūk arī recepte:
Sastāvdaļas (garenai tartes formai, vidēji 24 cm diamtra formai-sastāvdaļas jāreizina ar 2):
Pamatnei:
- 200 grami milti
- 3 ēdamkarotes cukura
- 120 grami sviesta
- 5 ēdamkarotes ūdens
Pildījumam:
- 300 grami vaigā krēmsiera
- 4 ēdamkarotes cukura
- miziņa no viena citrona
- 3 ēdamkarotes saldā krējuma
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- 1 ola
Rudens avenes rotāšanai
Aukstu sviestu sagriež mazos gabaliņos. Liek bļodā sviestu, miltus, cukuru. Ar rokām mīca un lēnām pievieno 5 ēdamkarotes ūdens. Kad masa pilnībā kļuvusi viendabīga, saveļ bumbu un noliek ledusskapī uz 1 stundu.
Tikmēr pagatavo pildījumu. Ar mikseri saputo olu un cukuru, lēnām pievieno krēmsieru un pārējās pildījuma sastāvdaļas. Masai jābūt viendabīgai.
Tartes mīklu klāj formā, pielīdzinam maliņas. Liek krāsnī cepties 175 grādos 12 minūtes. Kad tartes pamatne nedaudz atdzisusi, tajā ielej pildījumu un turpina cept 20-23 minūtes (175 grādos). Atdzesē tarti, rotā ar avenēm un pūdercukuru.
Būs gardi!