Pekanriekstu pīrāgs

 

dsc_6423Pekanriekstu pīrāgs vai kūka ir salds un sātīgs. Tas izskatīsies krāšņi, taču ir ļoti vienkārši pagatavojams.

Sastāvdaļas (24cm diametra formai):

Pamatnei:

  1. 200 grami milti
  2. 1/4 tējkarotes sāls
  3. 2 ēdamkarotes cukura
  4. 120 grami mīksta sviesta
  5. 4 ēdamkarotes ūdens

Pildījumam:

  1. 3 sakultas olas
  2. 180 ml sīrupa (ja iespējams- 120 ml cukura sīrupa un 60 ml kļavu sīrupa)
  3. 140 grami brūnais cukurs
  4. 3 ēdamkarotes kausēta sviesta
  5. 75 grami smalki kapātu pekanriekstu
  6. 125 grami vidēji smalki sakapāti pekanrieksti
  7. 120 grami veseli pekanrieksti
  8. šķipsniņa sāls

Vispirms uz pannas viegli apgrauzdējam riekstus. Tas tiešām uzlabos un bagātinās pīrāga garšu.

Tad pagatavojam pīrāga mīklu. Bļodā samīca miltus, sāli, cukuru, sviestu un ūdeni. Veido mīklas bumbu, kuru vismaz uz 30 minūtēm ieliekam ledusskapī. Tikmēr var sakapāt riekstus- 75 gramus smalki, 125 gramus- aptuveni četrās daļās.

Pagatavo pildījumu- sakuļ olas kopā ar brūno cukuru un sviestu, pievieno sīrupu, sāli un smalki kapātos riekstus.

Formā klāj mīklu, uz tās ber lielākajos gabalos sakapātos riekstus, virsū lej pildījumu. Visu rotā ar veseliem pekanriekstiem. Tradicionāli šādu pīrāgu rotā ar mandalas tipa rotājumu, riekstus kārtojot aplī.

Ieteikums- ja pīrāgu cepat silikona formā, to vajadzētu pildīt uz cepamās plīts režģa, jo kad silikona forma ir pilna, to grūti iecelt krāsnī, neizjaucot rotājumu.

Cep 1 stundu 175 grādos. Pēc tam vismaz 1 stundu pīrāgu atdzesē ledusskapī.

 

Lai izdodas!

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s