Ogu tarte ar auzu pārslu garoziņu

DSC_6076.jpgŠīs tartes ideja ir aizgūta no interneta dzīlēm, pārveidota un pielāgota manām garšas kārpiņām. To pagatavot ir ļoti viegli, un kā teica kāds mans draugs:”Te nav iespējams nošaut greizi”. Tādēļ varat ņemt talskā arī bērnus. Bet garša tiešām lieliska. Un šī tarte būs pie sirds pat tiem, kuri ikdienā izvairās no auzu pārslu lietošanas. Ogu variacijas iespējams visdažādākās.

Sastāvdaļas vienai garenas formas tartei 35x11cm  (ja jums ir apaļa tartes forma aptuevni 25cm diametrā, tad sastāvdaļas būs jādubulto):

  1. 200 grami auzu pārslu (varat lietot arī 4graudu pārslu sajaukumu)
  2. 120 grami zemesriekstu sviesta
  3. 100 grami cukura sīrupa
  4. šķipsniņa sāls

Pildījumam:

  1. 100 grami šokolādes
  2. 100 ml saldā krējuma
  3. 30ml cukura sīrupa
  4. ogas pēc izvēles un sezonas

Uz pannas viegli apgrauzdē auzu pārslas mazā karstumā. Nelielā katliņā ieliek zemesriekstu sviestu, cukura sīrupu un šķipsniņu sāls, liek nelielā siltumā, maisa līdz cukura sīrups un zemesriekstu sviests kļuvis mīksts un viss sajaucies viendabīgā masā. Sīrupu iemaisa pārslās un visu nekavējoties kārto tartes formā. To vieglāk izdarīt, ja pārslas  stingri piespiedīsit ar ēdamkaroti. Pamatni cep 20 minūtes  150 grādos. Iesaku izvēlēties tartes formu ar izņemamu dibenu.Pēc cepšanas pilnībā atdzesē.

Tad gatavo pildījumu. Katliņā lej cukura sīrupu saldo krējumu un gabaliņos salauztu šokolādi. Visu lēni maisot karsē, līdz izveidojas viendabīga šokolādes masa, kuru pilda izceptajā tartes formā. Atdzesē ledusskapī vismaz 1 stundu, tad rotā ar ogām. Iesaku šādu tarti pasniegt brokastīs ierastā mušļa vietā, kopā ar bezpiedevu jogurtu.

 

 

 

 

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s