Smaržīgs, salds un vilinošs kanēļa pīrāgs jeb kliņģeris. Ārēji kraukšķigs, taču vidū- maigs un porains. Esmu izmēģinājusi dažādus kanēļa maizīšu veidus, dažādas mīklas, taču šī varētu būt viena no labākajām versijām. Locīšanas veidu smēlos interneta resursos, taču mīklu gan pārveidoju un uzlaboju pēc savām vēlmēm.Sastāvdaļas:
1.12 grami sausā rauga
2.pustējkarote sāls
3.2 ēdamkarotes cukura
4.120 ml silta piena
5.360 grami milta
6.olas dzeltenums
7. 30 grami mīksta sviesta
Pildījums:
1.80 grami kausēta sviesta
2. 6 ēdamkarotes cukura
3. 3 tējkarotes kanēļa
Bļodā samaisam raugu, siltu pienu un cukuru. Ļaujam raugam ” darboties”. Tad pievienojam miltus, mīkstu sviestu, olas dzeltenumu un sāli. Visu samīcam viendabīgā mīklā. Noliekam uzrūgt- 30 minūtes.
Mīklu izrullējam 1cm biezā kvadrātā. Mīkla būs maiga un gaisīga. Ieslēdzam krāsni 220 grādu karstumā.
Pildījumam- sajauc cukuru ar kanēli. Mīklas kvadrātu ieziež ar pildījumam paredzēto sviestu un pārkaisa ar cukura-kanēļa maisījumu.
Kvadrātu sarullē.
Rulli gareniski pārgriež, augšdaļā atstājot kādus 3 cm. Šķiedriņas pagriežam vairāk uz augšu.
Vienu pīnes daļu pārliekam pār otru, atkārtojam šo darbību.
Izveidojas pīne.
Savienojam pīnes galus, izveidojot apaļu formu.
Cepam 220 grādu karstumā 10 minūtes. Tad karstumu samazina uz 180 grādiem, turpina cept 20 minūtes līdz pīrāgs ir zeltaini brūns.
Labu apetīti!