Igauņu kanēļa maize

DSC_5721 Smaržīgs, salds un vilinošs kanēļa pīrāgs jeb kliņģeris. Ārēji kraukšķigs, taču vidū- maigs un porains. Esmu izmēģinājusi dažādus kanēļa maizīšu veidus, dažādas mīklas, taču šī varētu būt viena no labākajām versijām. Locīšanas veidu smēlos interneta resursos, taču mīklu gan pārveidoju un uzlaboju pēc savām vēlmēm.Sastāvdaļas:

1.12 grami sausā rauga

2.pustējkarote sāls

3.2 ēdamkarotes cukura

4.120 ml silta piena

5.360 grami milta

6.olas dzeltenums

7. 30 grami mīksta sviesta

Pildījums:

1.80 grami kausēta sviesta

2. 6 ēdamkarotes cukura

3. 3 tējkarotes kanēļa

DSC_5705Bļodā samaisam raugu, siltu pienu un cukuru. Ļaujam raugam ” darboties”. Tad pievienojam miltus, mīkstu sviestu, olas dzeltenumu un sāli. Visu samīcam viendabīgā mīklā. Noliekam uzrūgt- 30 minūtes. DSC_5711Mīklu izrullējam 1cm biezā kvadrātā. Mīkla būs maiga un gaisīga.  Ieslēdzam krāsni 220 grādu karstumā.DSC_5712Pildījumam- sajauc cukuru ar kanēli. Mīklas kvadrātu ieziež ar pildījumam paredzēto sviestu un pārkaisa ar cukura-kanēļa maisījumu. DSC_5713Kvadrātu sarullē.DSC_5715Rulli gareniski pārgriež, augšdaļā atstājot kādus 3 cm. Šķiedriņas pagriežam vairāk uz augšu.DSC_5716Vienu pīnes daļu pārliekam pār otru, atkārtojam šo darbību.DSC_5717Izveidojas pīne.DSC_5720Savienojam pīnes galus, izveidojot apaļu formu.DSC_5723Cepam 220 grādu karstumā 10 minūtes. Tad karstumu samazina uz 180 grādiem, turpina cept 20 minūtes līdz pīrāgs ir zeltaini brūns.DSC_5724Labu apetīti!

 

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s