Cepti āboli

DSC_5731Ceptus ābolus iespējams pagatavot un pildīt dažādos veidos, atkrībā no Jūsu garšas kārpiņu īpašībām un pieejamajiem produktiem. Tā kā man mājās bija 4 diezgan lieli saldskābi āboli, nolēmu tos pagatvot ar dažādiem pildījumiem. Visgardākais, manuprāt, bija krējuma- kanēļa pildījums, tādu izmēģināju pirmo, bet ne pēdējo reizi.

Trīs pildījumi:

1.Kapātas mandeles un 1 tējkarote medus (1 ābolam)

2.Tumšajā rumā ( tā vietā varat lietot, piemēram, apelsīnu sulu) apmēram 3 stundas mērcētas rozīnes un žāvētas aprikozes

3. Ēdamkarote skāba krējuma, 1/4 kanēļa un tējkarote cukura (1 ābolam)

DSC_5727

Ābolus nomazgājam un ar mazu nazīti izgrebjam serdes un kātiņa daļu. Pildījumi bija tik garšīgi, ka pēc tam nožēloju, ka šos caurumus neuztaisīju lielākus.DSC_5728

Mandeles sakapājam, arī izmērcētās žāvētās aprikozes sasmalcināju ar virtuves nazi.

DSC_5729No krējuma, cukura un kanēļa samaisam pildījumu. Iesākumā šķita, ka cepšanas laikā šis krējuma pildījums sasulosies, taču rezultāts mani patīkami pārsteidza. Pirms cepšanas pannu izklāju ar cepamo papīru, lai pēc tam vieglāk būtu savākt gardo sīrupiņu.DSC_5733Šos salīdzinoši lielos ābolus cepu 35-40 minūtes 180 grādu temperatūrā.

Lai labi garšo!

 

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s