Ceptus ābolus iespējams pagatavot un pildīt dažādos veidos, atkrībā no Jūsu garšas kārpiņu īpašībām un pieejamajiem produktiem. Tā kā man mājās bija 4 diezgan lieli saldskābi āboli, nolēmu tos pagatvot ar dažādiem pildījumiem. Visgardākais, manuprāt, bija krējuma- kanēļa pildījums, tādu izmēģināju pirmo, bet ne pēdējo reizi.
Trīs pildījumi:
1.Kapātas mandeles un 1 tējkarote medus (1 ābolam)
2.Tumšajā rumā ( tā vietā varat lietot, piemēram, apelsīnu sulu) apmēram 3 stundas mērcētas rozīnes un žāvētas aprikozes
3. Ēdamkarote skāba krējuma, 1/4 kanēļa un tējkarote cukura (1 ābolam)
Ābolus nomazgājam un ar mazu nazīti izgrebjam serdes un kātiņa daļu. Pildījumi bija tik garšīgi, ka pēc tam nožēloju, ka šos caurumus neuztaisīju lielākus.
Mandeles sakapājam, arī izmērcētās žāvētās aprikozes sasmalcināju ar virtuves nazi.
No krējuma, cukura un kanēļa samaisam pildījumu. Iesākumā šķita, ka cepšanas laikā šis krējuma pildījums sasulosies, taču rezultāts mani patīkami pārsteidza. Pirms cepšanas pannu izklāju ar cepamo papīru, lai pēc tam vieglāk būtu savākt gardo sīrupiņu.
Šos salīdzinoši lielos ābolus cepu 35-40 minūtes 180 grādu temperatūrā.
Lai labi garšo!