Maiga, gaisīga un sulīga kūka, kuras pagatavošana ir super vienkārša. Droši aiciniet palīgā arī bērnus, jo tās pagatavošana ir radošs un jautrs process. Receptes sastāvdaļas ņemtas no bbcgoodfood.comSastāvdaļas:
1.225 grami mīksta sviesta
2.225 g milti
3.225 g cukura
4. 3 ēdamkarotes piena
5.4 olas
6. 1 tējkarote cepamā pulvera
7. 2 ēdamkarotes nesaldināta kakao pulvera
Ieslēdzam krāsni 180 grādu karstumā. Sajaucam kopā mīkstu svisetu, olas, cukuru, miltus, cepamo pulveri un pienu. Rūpīgi izmaisam masu.
Tad to sadala divās daļās. Vienai pievieno kakao pulveri, izmaisa.
Tad nu var sākties jautrība. Es vispirms kūkas formā leju nelielu daļu gaišās masas, virsū tumšo kakao masu, tad atkal gaišo. Kārtu pa kārtai. Nesteidzamies, bet ļaujam kārtām plūst.
Varat veidot interesantus zīmējumus gan kūkas virspusē, gan cauri visiem slāņiem. Taču atceraties, pilnībā sajaucot gaišo un tumšo masu kopā var pazust skaistais marmora raksts.
Kūku cep 180 grādos. Tā kā man ir 24cm forma, tad cepu sakarsētā krāsnī 35-40 minūtes. Ja tiek lietota mazāka izmēra forma, cepšanas laiks būs vidēji 40-45 minūtes. Taču tas vienmēr atkarīgs no konkrētās krāsns īpatnībām.