Marmora kūka

DSC_5756Maiga, gaisīga un sulīga kūka, kuras pagatavošana ir super vienkārša. Droši aiciniet palīgā arī bērnus, jo tās pagatavošana ir radošs un jautrs process. Receptes sastāvdaļas ņemtas no bbcgoodfood.comSastāvdaļas:

1.225 grami mīksta sviesta

2.225 g milti

3.225 g cukura

4. 3 ēdamkarotes piena

5.4 olas

6. 1 tējkarote cepamā pulvera

7. 2 ēdamkarotes nesaldināta kakao pulvera

K.S.Ieslēdzam krāsni 180 grādu karstumā. Sajaucam kopā mīkstu svisetu, olas, cukuru, miltus, cepamo pulveri un pienu. Rūpīgi izmaisam masu. DSC_5750Tad to sadala divās daļās. Vienai pievieno kakao pulveri, izmaisa.DSC_5753Tad nu var sākties jautrība. Es vispirms kūkas formā leju nelielu daļu gaišās masas, virsū tumšo kakao masu, tad atkal gaišo. Kārtu pa kārtai. Nesteidzamies, bet ļaujam kārtām plūst. DSC_5754Varat veidot interesantus zīmējumus gan kūkas virspusē, gan cauri visiem slāņiem. Taču atceraties, pilnībā sajaucot gaišo un tumšo masu kopā var pazust skaistais marmora raksts.DSC_5762Kūku cep 180 grādos. Tā kā man ir 24cm forma, tad cepu sakarsētā krāsnī 35-40 minūtes. Ja tiek lietota mazāka izmēra forma, cepšanas laiks būs vidēji 40-45 minūtes. Taču tas vienmēr atkarīgs no konkrētās krāsns īpatnībām.

DSC_5756Labu apetīti!

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s