Intensīva šokolādes garša, mitra un sulīga tekstūra, vienkāršas un kvalitatīvas sastāvdaļas. Grūtākais braunija pagatavošanā ir to nepārcept, jo tādejādi tie paliks sausi un neizteiksmīgi. Es to gatavošanā lietoju arī nedaudz šokolādes, kurai pievienoti rieksti. Šo recepti ieteica mana vīra māsa, tādēļ liels paldies viņai!
1.300 grami tumšās šokolādes (kakao sastāvs 70%)
2.150 grami sviesta
3.4 olas
4.100 grami miltu
5. tējkarote cepamā pulvera
6.100 grami cukura
Uz lēnas uguns izkausējam sviestu un šokolādi. Citā bļodā sajaucam olas, miltus, cepamo pulveri.
Sajaucam abas masas kopā. Aptuvenais cepšanas ilgums ir 30 minūtes, ja lietojat 20×30 centimetru lielu cepamtrauku vai arī 24cm diametra kūku formu. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti- ja pie tā mīkla ir šķidra-braunijs vēl nav gatavs, taču ja izvelkot kociņš ir mitrs, ar dažiem garduma gabaliņiem-braunijs gatavs.
Vēsu brauniju sagriežam četrstūra gabaliņos. Lai labi garšo!
Šokolāde un sviestiņš noteikti jākausē ūdens peldē. Katliņā 3 cm ūdeni uzvāra, nogriež uguni un liek iekšā trauku ar šokolādi un sviestu, maisa, līdz izkusis. Miltu vietā liekot mandeļu miltus (vai daļu), sanāks vēl gardāk!