Mandeļu plātsmaize

DSC_5772Šādas saldas un kraukšķīgas mandeļu kūciņas ir populāras Vācijā, to pagatavošanai ir dažādas ir receptes un pagatavošanas veidi. Šis ir viens no vienkāršākajiem un ātrākajiem recepšu veidiem.Sastāvdaļas:

1.200 grami salda krējuma

2.180 grami cukura

3. 350 grami milti

4.1 tējkarote cepamā pulvera

5.4 olas

6.175 grami sviesta

7.125 grami cukura (plātsmaizes virsmai)

8.150 grami mandeļu skaidiņas

9.2 ēdamkarotes piena

DSC_5766No miltiem, olām, cukura, saldā krējuma un cepamā pulvera pagatavojam mīklu. Tā pēc biezuma atgādinās biezo pankūku mīklu. Pannā ieklājam cepamo papīru (obligāti), mīklu izlīdzina un cepj 10 minūtes 175 grādu temperatūrā. DSC_5767Tikmēr pannā izkausē sviestu un cukuru, pievieno pienu aktīvi maisot. Tad pievieno un nedaudz apcep arī mandeļu skaidiņas.DSC_5770Tās pārklāj izceptajai pamatnei un liek cepeškrāsnī cepties vēl 10 minūtes.DSC_5772Labu apetīti!

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s