Rabarberu laiks tuvojas noslēgumam, taču vēl variet paspēt tos pagatavot vieglā un gaisīgā kūkā. Īpašu garšu un aromātu tam piešķir sauja zemeņu. Kūka būs mīksta un maiga pateicoties tās sastāvā esošajam bezpiedevu jogurtam. Gabaliņš pavasara..
Sastāvdaļas (aptuveni 24-26 cm lielai kūkas formai):
- 250-300 grami sagrieztu un notīrītu rabarberu
- 100 grami zemeņu
- 175 grami mīksta sviesta
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- 175 grami cukura (plus tējkarote rabarberiem)
- 3 olas
- 275 grami miltu
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- 125 grami bezpiedevu jogurta (es lietoju grieķu jogurtu)
- citrona miziņa (aptuveni no 1/3 citrona)
- pūdercukurs pārkaisīšanai
Rabarberus notīra un sagriež gabaliņos, apkaisa ar tējkaroti cukura. Zemenes nomazgā un sagriež, lielākas ogas- četrās daļās, mazākas- uz pusēm. Sviestu, cukuru puto līdz masa paliek gaiša, pakāpeniski pievieno olas un jogurtu. Visu saputo. Citā bļodā samaisa miltus, cepamo pulveri un vaniļas cukuru. Olu masu lēni iecilā miltu maisījumā. Pusi mīklas liek ietaukotā kūku formā, uzber aptuveni 2/3 rabarberu. Pārlej ar atlikušo kūkas mīklu un pa virsu kārto gan zemenes, gan atlikušos rabarberus. Nedaudz piespiež.
Cep aptuveni 40 minūtes 175-180 grādos, taču cepšanas laiks var būt īsāks, ja rabarberi nav sulīgi. Kūkas gatavību pārbauda ar koka irbulīti.
Pārber ar pūdercukuru un šķipsniņu mīlestības!
Cik grādos cep kūku 180-200 ?
Sveiki, atvainojos, ka neesmu minējusi grādus. Jācep 175-180 grādos.