Maigā šokolādes mussa kūka

DSC_799711Šī kūka domāta īstiem šokolādes mīlētājiem. Tās pamatā ir šokolādes braunijs, kā arī gaisīgs un maigs šokolādes krēms. Es kūku rotāju ar šokolādes glazūru, krēmsiera rozītēm un zemenēm.

Sastāvdaļas (24cm kūkas formai)

Pamatnei:

  1. 150 grami šokolādes
  2. 75 grami sviesta
  3. 2 olas
  4. 50 grami miltu
  5. 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
  6. 50 grami cukra

Šokolādes muss krēms:

  1. 300 grami šokolādes
  2. 240 grami saldā krējuma
  3. 320 grami saldā krējuma
  4. 9 grami želatīna
  5. 50 ml auksta ūdens

Glazūra:

  1. 60 grami šokolādes
  2. 60 grami saldā krējuma
  3. 30 grami cukura sīrupa

Rotāšanai:

50 grami krēmsiera+ 50 grami saldā krējuma, cukurs pēc gaumes, zemenes

DSC_800311.jpg

Vispirms pagatavo kūkas pamatni, to var darīt arī iepriekšējā dienā pirms pašas kūkas veidošanas.

Uz lēnas uguns kausē sviestu un šokolādes gabaliņus, nepārtraukti maisa (ieteicama ūdens pelde). Kad masa kļuvusi viendabīga, to noliek nedaudz atdzesēties. Pa vienai pievieno olas, cukuru un miltus, kā arī cepamo pulveri. Visu izmaisa un vienmērīgi lej veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs. Cep 180 grādos, aptuveni 10-15 minūtes, braunija pamatnes gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Esiet uzmanīgi, lai nepiededzinātu kūkas pamatni. Kad tā gatava, noliek atdzist. Ja izmantosiet to tikai nākamajā dienā, tad tā obligāti jāapsedz ar pārtikas plēvi.

Gatavo mussa krēmu. Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni, ļauj uzbriest. Katliņā lej 240 gramus saldā krējuma un pievieno šokolādes gabaliņus. Karsē uz lēnas uguns un maisa kamēr šokolāde pilnībā izkususi un ir izveidojusies viendabīga masa, tad tai pievieno želatīnu un maisot ļauj tam izkust. Noliek malā atdzist. Tikmēr saputo putukrējumu (320 gramus). Ja izmantosiet šokolādi ar augstu kakao saturu, tad iesaku putukrējumam pievienot pāris tējkarotes cukura. Saputoto krējumu iemaisa šokolādes masā. Putukrējums kļūs šķidrāks. Mussa krēmu lej uz atdzisušās kūkas pamatnes. Obligāti jāizmanto kūkas forma ar noņemamām malām. Ievieto ledusskapī.

Kūka sastings aptuveni 4-6 stundu laikā. Ar nazi uzmanīgi novelk gar kūkas formas malām un noņem riņķa malas.

Pagatavo glazūru. Katliņā liek karsēties saldo krējumu un šokolādes gabaliņus, pievieno sīrupu. Visu nepārtraukti maisa līdz šokolāde izkususi un izveidojusies viendabīga masa. To nedaudz atdzesē, lai glazūra kļūtu nedaudz biezāka, tad to uzmanīgi pārlej kūkai.

Rotā ar krēmsiera un saldā krējuma maisījumu un zemenēm.

Būs gardi!

Advertisements

4 Comments Add yours

  1. sarkanakmens saka:

    Izskatās gārdi un spriežot pēc sastāvdaļām, garšo arī labi! 🙂

  2. Lasma saka:

    Šokolāde, kāda, nav minēts, kādu Jūs izmantojāt, vai var ņemt piena, jo tumšā man pašai ir nedaudz par intensīvu.

    1. Sveiki, es lietoju šokolādi ar apmēram 55-60% kakao, jo kad gatavoju šokolādes kūku, gribu, lai garša ir intensīva un izteikta, bet ne rūgta. Tas, protams, ir gaumes jautājums. Šo kūku iespējams pagatavot arī no pavisam maigas piena šokolādes.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s