Biezpiena cepumi

DSC_785111.jpgBiezpiena cepumiņi ir maigi un mīksti. Tos iespējams pagatavot visdažādākajās formās, viss atkarīgs no jūsu iztēles un mājās pieejamajām cepumu formiņām. Maniem bērniem vismīļākie šķiet cepumi mazu zaķīšu veidolā. Cepumi nav izteikti saldi, tādēļ pēc cepšanas tos iemērc cukura graudiņos. Turklāt cukura kažociņš dara tos īpaši mīlīgus.

Sastāvdaļas:

  1. 200 grami vājpiena biezpiena
  2. 50 grami piena
  3. 1 ola
  4. 100 grami neitrālas eļļas
  5. 80 grami cukura
  6. 1 tējkarote vaniļas cukura
  7. šķipsniņa sāls
  8. 400 grami miltu
  9. 15 grami cepamā pulvera
  10. citrona miziņa no aptuveni 1/3 citrona

Pēc cepšanas:

  1. 75 grami kausēta sviesta
  2. 75 grami cukura
  3. 1 tējkarote vaniļas cukura

Bļodā sajauc biezpienu, pienu, olu, eļļu, cukuru, vaniļas cukuru un citrona miziņu. Visu kārtīgi samaisa. Varat izmantot arī mikseri. Kad masa kļuvusi viendabīga, tai pievieno miltus un cepamo pulveri. Cepumu masu nepieciešams samīcīt ar rokām. Jo ilgāk to mīcīsiet, jo tā kļūs elastīgāka un viendabīgāka. Ja mīklu kārtīgi nesamīca, tad cepumi nesanāk gludi un tos būs grūtāk izspiežami ar formiņām, bet tie tik un tā būs gardi. Kad mīkla kļuvusi elastīga un biezpiena graudiņi lielākoties vairs nav izteikti redzami, mīklu uz miltainas darba virsmas izrullē aptuveni 0,5 biezumā. Izspiež vēlamās formiņas cepumus.

Cep 180 grādos, kamēr tie kļūst dzeltenīgi brūni. No krāsns izņemtos cepumus apziež ar kausētu sviestu. To dara ar nelielu otiņu. Un nekavējoties iemērc cukura un vaniļas cukura maisījumā.

DSC_785111

Būs gardi!

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s