Konkurss sadarbībā ar kafijasdraugs.lv (noslēdzies)

DSC_6755 (Medium)Vispirms vēlos pateikties kafijasdraugs.lv, par iespēju iespēju kādam no saviem lasītājiem dāvināt gardu kafiju.
Un, protams, paldies arī jums mani komentētāji un bloga uzticamie lasītāji. Gribētos katram uzdāvināt pa tasītei aromātiskas kafijas, lai recepšu lasīšana būtu vēl patīkamāka. Ceru, ka šis būs tikai pirmais konkurss un tiem sekos arī citi.

Lai izlozētu balvas laimētāju, talkā ņēmu random.org

Tātad- atskan bungu rīboņa… un pie aromātiskās un gardās kafijas tiek 8. komentāra autors jeb JD! Apsveicu!

Vēlreiz Paldies visiem komentāru autoriem un Kafijasdraugs.lv

8 Comments Add yours

  1. Mans vasaras iecienītākais kafijas lietošanas veids ir “leduskafija”. Ikdienas kafijai pievienoju pienu, cukuru, daudz, daudz ledus un ir brīnišķīgs, veldzējošs dzēriens.

  2. Protu pagatavot auksto kafijas dzērienu – kafiju sajaucu ar šokolādes sīrupu, saldo krējumu uzputoju ar cukuru. Glāzes piepildu ar ledu un kafiju. Pa virsu uzlieku saldo krējumu un izdekorēju ar rīvētu šokolādi.
    No desertiem, kuru pagatavošanā var izmantot kafiju, man iemīļots ir tiramisu – kafijā un balzāmā iemērcu cepumus “Dāmu pirkstiņi”, lieku cepumus kārtās, pa vidu klājot saputotu olu un Mascarpones krēma masu. Kūku noturu ledusskapī apmēram diennakti, un pirms pasniegšanas dekorēju ar sarīvētu šokolādi.

  3. Es parasti vasarās gatavoju ledus kafijas koncentrātu no kafijas un pasniedzu ar iebiezināto pienu. Apleju kafiju ar karstu ūdeni, apmaisu, atstāju, lai ievelkas, tad izkāšu caur vairākkārtīgi salocītu marli. Tad pielej ledaini aukstu ūdeni. Uzglabā ledusskapī. Pasniedz kokteiļa klāzē, kas pilna ar ledus kubiņiem, kafijas koncentrātu un pusotru tējk. iebiezinātā piena. Visu kārtīgi smaisa un voilā! 🙂
    Ēdienam vienīgais, kur lieku klāt kafiju, ir vecais, labais tiramisu!

  4. rudu saka:

    Kopš tiku pie lieliskā piena putotāja un espresso kanniņas, svētdienās gatavoju “mākoņu kafiju”, kā to nosauca mans dēls jeb Caffe Latte. Bet ikdienā – nav nekā labāka par melnu kafiju bez cukura.

  5. SVILPE saka:

    Prasmes gauži askētiskas – krūze rīta kafijas un tiramisu.

  6. Edgars saka:

    Vislabāk māku pagatavot virtuvē ar nosaukumu “Statoil”. Visu, ko piedāvā dzērienkarte – bez problēmām un pat ar piedevām bonusā.

    Virtuvē “Mājas” no kauna par parasto ieber-krūzē un aplej mēdz glābt Espresso kanniņa, nospiežamā kanniņa vai filtra konuss. Bet to, kas iznāk galā, sauc “manā šodienas gaumē” un nekādos kafijas tipu kanonu rāmjos nemēdz un arī necenšas iekļauties.

  7. Aleksejs saka:

    Es dzēru dabīgo pupiņu kafiju. Samalu dzirnaviņās, uzreiz krūzē iekšā karstu ūdeni virsū. Gaidu 6-10 minūtes un dzēru.

  8. JD saka:

    Ir dzīvē nācies pastrādāt pie profesionāla espresso kafijas aparāta La Marzocco, līdz ar to zinu, espresso, cappuccino, latte gatavošanas pamatus. Baristas rokai ir jābū ļoti veiklai. 🙂
    Ikdienā dzeru kafiju no itāļu Bialetti espresso kanniņas kopījas, ko iegādājos, kad naudas maks bija paplāns, bet kura vēljoprojām kalpo. Pamatā – espresso ar aukstu pienu un cukuru, ir kā es saku dienu, draugi no itālījas nesaprot, bet man garšo.
    Fantastisks veids, kā izmantot labu šķīstošo kafiju, ir krūzītē iebērt šķīstšo kafiju, katļiņa ieliet aukstu pienu, un to uzreiz putot ar putojamo slotiņu, līdz tas ir gandrīz uzvārījies, tad apliet šķīstošo kafiju, sanāk fatastiska latte.
    Visu laiku mīļāka kafija, ko pirmo reizi dzēru Dānijā ir – Licorice Latte kafejnīcā – Joe and the Juice. Recepte, protams, ir firmas noslēpums, bet paspiegojot, sapratu, ka krūzītē, pirms espresso tiek iebērts nedaudz anīss, un tālāk viss, kā parasti. Kafija ir fantastiska – maigas lattes bāze, ko brīnišķīgi papildina maigs anīsa svaigums.

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s