It kā nav nekā vienkāršāka par biskvīta ruleti. Tā teikt pamatu pamats. Taču viss ģeniālais ir vienkāršs. Un jo īpaši, ja tiek apvienota rūpība, mīlestība, pacietība un labas izejvielas. Turklāt šīs receptes noslēpums slēpjas franču citronu krēmā. Kā sacīja mana draudzene- tas ir neparasti glāsmains, maigs un intensīvs reizē. Noslēpumains.
Sastāvdaļas krēmām:
1. 130 grami cukura
2. miziņa no diviem citroniem (iesaku bio)
3. 2 olas (l izmērs)
60 ml svaigi spiestas citrona sulas
160 grami sviesta
Citrona miziņu sajauc ar cukuru.Katliņā ieberam cukura un citronu miziņas maisījumu, pievienojam citronu sulu un olas. Visu samaisam un tad uz lēnas uguns silda līdz krēms sabiezē.
Ja mājās ir kulinārijas termometrs, varat nomērīt- šim procesam vajadzētu sākties 80 grādu karstumā. Nepārtraukti maisiet masu. Tad to noņem no plīts un masā iemaisa gabaliņos sagrieztu sviestu, maisa līdz tas pilnībā izkusis. Un tagad sekos pats interesantākais. Masa ir jāblenderē ar rokas blenderi 8-10 minūtes. O, jā! Jāblenderē! Tas ir noslēpums kādēļ krēms ir tik maigs un pilns ar gaisa burbulīšiem. Masa kļūs gaiša un šķidra. Tā vismaz un 2 stundām jāievieto ledusskapī, tad tā paliks stabila un ļoti bieza.
Sastāvdaļas ruletei:
6olas
6 ēdamkarotes miltu (strīķētas)
2 ēdamkarotes kartupeļu miltu (strīķētas)
6 ēdamkarotes cukura
1 tējkarote cepamā pulvera
Sajaucam olas dzeltenumus ar cukuru un iesijājam miltus. Lēnām sajaucam ar putotiem baltumiem. Karoti pēc karotes. Precīzāka darba gaita būs šeit. Ruleti karstu sarullē un tad atdzisušu prātīgi atrullē un pilda ar citronu krēmu.