Citrona biskvīta rulete

DSC_9226It kā nav nekā vienkāršāka par biskvīta ruleti. Tā teikt pamatu pamats. Taču viss ģeniālais ir vienkāršs. Un jo īpaši, ja tiek apvienota rūpība, mīlestība, pacietība un labas izejvielas. Turklāt šīs receptes noslēpums slēpjas franču citronu krēmā. Kā sacīja mana draudzene- tas ir neparasti glāsmains, maigs un intensīvs reizē. Noslēpumains.

Sastāvdaļas krēmām:

1. 130 grami cukura

2. miziņa no diviem citroniem (iesaku bio)

3. 2 olas (l izmērs)

60 ml svaigi spiestas citrona sulas

160 grami sviesta

 cukurs ar citroniemCitrona miziņu sajauc ar cukuru.Katliņā ieberam cukura un citronu miziņas maisījumu, pievienojam citronu sulu un olas. Visu samaisam un tad uz lēnas uguns silda līdz krēms sabiezē.

citronu ruleteJa mājās ir kulinārijas termometrs, varat nomērīt- šim procesam vajadzētu sākties 80 grādu karstumā. Nepārtraukti maisiet masu. Tad to noņem no plīts un masā iemaisa gabaliņos sagrieztu sviestu, maisa līdz tas pilnībā izkusis. Un tagad sekos pats interesantākais. Masa ir jāblenderē ar rokas blenderi 8-10 minūtes. O, jā! Jāblenderē! Tas ir noslēpums kādēļ krēms ir tik maigs un pilns ar gaisa burbulīšiem. Masa kļūs gaiša un šķidra. Tā vismaz un 2 stundām jāievieto ledusskapī, tad tā paliks stabila un ļoti bieza.

DSC_9226Nu atliek pagatavot ruleti:

Sastāvdaļas ruletei:

6olas

6 ēdamkarotes miltu (strīķētas)

2 ēdamkarotes kartupeļu miltu (strīķētas)

6 ēdamkarotes cukura

1 tējkarote cepamā pulvera

citronu ruleteSajaucam olas dzeltenumus ar cukuru un iesijājam miltus. Lēnām sajaucam ar putotiem baltumiem. Karoti pēc karotes. Precīzāka darba gaita būs šeit. Ruleti karstu sarullē un tad atdzisušu prātīgi atrullē un pilda ar citronu krēmu.

DSC_9226Lai garšo!

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s