Vegānais zemeņu saldējums

Vegānais zemeņu saldējumsVegānas saldējuma receptes dažādās variācijās esmu lasījusi dažādos blogos, taču jāatzīstas, ka tās vērtēju ļoti kritiski. Agrāk domāju, ka bez saldā krējuma un olu dzeltenuma nevar pagatavot krēmīgu un maigu saldējumu. Taču kļūdījos. Ai, kā kļūdijos. Šis saldējums ir maigs, krēmīgs un kreftīgs un reizē atsvaidzinošs. Tā pamatā ir kokosriekstu piens, taču tā garšu nemaz nejūt. Saldējumam ir izteikts zemeņu- banānu aromāts. Turklāt tas veiksmīgi pagatavojams bez saldējuma mašīnas.

Sastāvdaļas:

1. 2 banāni (saldējumam ir izteikta banānu-zemeņu garša)

2. zemenes (lietoju 25 vidēji lielas zemenes)

3. kokosriekstu piens (bundziņu nedrīkst kratīt)

5. 3 ēdamkarotes saldinātāja (piemēram, cukura vai cita sīrupa)

DSC_9285Zemenēm noņemam zaļās lapiņas, kokosriekstu piena bundžiņai nosmeļam tikai balto biezo masu. Ja attaisot bundziņu konstatējat, ka masa ir viendabīga- bālgani balta, tad iesaku uzgaidīt kamēr, piens sadalās biezākā un sīrupam līdzīgā konsistencē. Saldējumam iesaku izmantot tikai biezo-balto daļu. Pievieno pārējās sastāvdaļas un sablenderē.Vagāns saldējumsSaldējuma masu liek traukā, ievieto saldētajā. Pēc stundas saldējumu sakuļ, tā lai sasalušās daļas būtu pildībā iemaisījušās pārējā masā. Šo procedūru ieteicams atkārtot ir 30-45 minūtes, kamēr saldējums sastingst.

DSC_9285Lai garšo!

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s