Manā blogā publicētas dažādas kēksiņu receptes, tomēr šokolādes kēksiņu recepti nekad neesmu publicējusi. Tas noticis tādēļ, ka līdz šim man neviena recepte nav likusies pietiekami laba. Manuprāt, kēksiņiem jābūt gaisīgiem, maigiem un ar izteiktu šokolādes garšu. Un nu esmu atradusi recepti, kas man nav likusi vilties un ko varu pastāstīt arī jums.
Sastāvadaļas (aptuveni 15 kēksiņiem):
1. 60 grami nesaldināta kakao
2. 90ml stipras kafijas
3. 125ml paniņas
4. 165 grami milti
5. 10 grami kartupeļu cietes
6. 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
7.1/2 tēkarotes soda
8. šķipsniņa sāls
9. 170 grami mīksta sviesta
10. 240 grami cukura
11. 2 olas
Mīkstu sviestu sakuļ ar cukuru līdz veidojas gaisīga un gaiša masa. Pievieno olas, maisa līdz masa ir viendabīga. Uzvāram kafiju un to atdzesē, pievieno paniņas un kakao.
Trešā bļodā samaisa miltus, cieti, sāli, cepamo pulveri un sodu. Visas trīs masas apvieno. Miltus iecilā, cenšoties masu daudz nemaisīt, tikai tik daudz, lai visas sastāvdaļas būtu viendabīgā masā.
Šokolādes kēksiņus pilda formās un cep 17-20 minūtes 175 grādos.
Rotāšani izmantoju šādu krēmu:
1. 60 grami kakao
2. 85 grami mīksta sviesta
3. 190 grami pūdercukura
4. 50 grami saldā krējuma
Sviestu sakuļ ar pūdercukuru, tas jādara tik ilgi līdz masa ir gaisīga un viegla, cukurs gandrīz izkusis. Pievieno pārējās sastāvdaļas un kārtīgi izmaisa.
Ļoti saldi sanāca 😦 Vairāk par vienu nevaru apēst! Tas krēms ir vēl saldāks, tāpēc neliku to virsū.
Paldies par atsauksmi. Salduma izjūta mums katram, protams, ir atšķirīga un šie kēksiņi noteikti domāti rūdītiem šokolādes mīļotājiem. Vai lietojāt nesaldinātu kakao un stipru kafiju? Varat cept kēksiņus lietojot tikai 200gramus cukura, bet tad gan, manuprāt, bez krēma neiztikt, jo kēksiņi nebūs saldi, tiem būs izteikta kafijas un šokolādes garša. Krēms kā jau tradicionāls “cupcake” šokolādes krēms-bagātīgs un sātīgs un tā recepti neieteiktu mainīt. Ceru, ka kādreiz pamēģināsiet uzcept šos kēksiņus vēlreiz, ar mazāku cukura daudzumu. Lai izdodas!