Šādus mīkstus, saldus un pasakaini gardus žagariņus cepa mana vecmāmiņa un to pagatavošanu iemācīja arī man. Man tie vislabāk garšo karsti kopā ar karotīti ķiršu ievārījuma.
Sastāvdaļas:
- 1ola
- 75 grami cukura
- 75 grami skābs krējums
- 250 grami milti
- 1 grams dzeramā soda
- citrona miziņa
- 500ml eļļas vārīšanai
- pūdercukurs apkaisīšanai
Olas saputo ar cukuru un citrona miziņu, pievieno skābu krējumu, kas samaisīts ar sodu. Pēc tam masai pievieno miltus un visu samīca viendabīgā masā. Mīklu sarullē 0,5-0,7cm biezumā un sagriež kvadrātiņos. To vidos veido iegriezumu, caur kuru izvelk pretējos mīklas kvadrātiņa galus. Vāra karstā eļļā līdz tie ir zeltaini brūni. Tad apber ar pūdercukuru.