Žagariņi

ŽagariņiŠādus mīkstus, saldus un pasakaini gardus žagariņus cepa mana vecmāmiņa un to pagatavošanu iemācīja arī man. Man tie vislabāk garšo karsti kopā ar karotīti ķiršu ievārījuma.

Sastāvdaļas:

 

  1. 1ola
  2. 75 grami cukura
  3. 75 grami skābs krējums
  4. 250 grami milti
  5. 1 grams dzeramā soda
  6. citrona miziņa
  7. 500ml eļļas vārīšanai
  8. pūdercukurs apkaisīšanai

Olas saputo ar cukuru un citrona miziņu, pievieno skābu krējumu, kas samaisīts ar sodu. Pēc tam masai pievieno miltus un visu samīca viendabīgā masā. Mīklu sarullē 0,5-0,7cm biezumā un sagriež kvadrātiņos. To vidos veido iegriezumu, caur kuru izvelk pretējos mīklas kvadrātiņa galus. Vāra karstā eļļā līdz tie ir zeltaini brūni. Tad apber ar pūdercukuru.

ŽagariņiZinu, būs Gardi!

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s