Aveņu tarte

Aveņu tarte.cepam.lvAveņu laiks tuvojas nobeigumam, tādēļ iesaku izmēģināt šo vasarīgo ogu tarti. Tās pamatne ir kraukšķigā, pildījums maigs un krēmīgs ar atsvaidzinošam odziņām. Tarti varat gatavot arī ar citām ogām, piemēram, mellenēm, tad tartes veidošanā ieteiktu lietot balto šokolādi. Vislabāk šī tarte garšos vēsa.

Sastāvdaļas:

1.150 grami milti

2. 80 grami cukura

3. 80 grami sviesta

4. 1 olas dzeltenums

5. šķipsniņa sāls

6. 1-2 ēdamkarotes ūdens

Pildījumam:

70 grami tumšās šokolādes

250 grami krēmsiera

180 ml saldā krējuma

200 grami baltās šokolādes

6 tējkarotes cukura

vaniļas cukura

avenes vai citas ogas

Aveņu tarte. cepam.lvNo minētajām sastāvdaļām pagatavo mīklu, saveļ bumbā un noliek vēsumā uz 30 minūtēm. Tad mīklu izrullē un liek tartes formā. Cep 12 minūtes 180 grādos.

Tikmēr sakuļ saldo krējumu ar cukuru, vaniļas cukuru un krēmsieru līdz masa ir absolūti viendabīga. Novieto vēsumā.DSC_0294Kad tartes pamatne ir gatava, ūdens peldē izkausē šokolādi un plānā kārtā iesmērē tartes pamatnē. Ļauj sacietēt, tikai tad uzmanīgi izņem no cepamās formas. Virsū kārto krēmu un ogas. Dekorē ar školādi un piparmētru lapiņām.

Aveņu tarte. cepam.lvLai izdodas!

Advertisements

One Comment Add yours

  1. Gardēde saka:

    Mmm! Tagad ir īstais aveņu laiks šādām gastronomiskām izvirtībām 😛

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s