Aveņu laiks tuvojas nobeigumam, tādēļ iesaku izmēģināt šo vasarīgo ogu tarti. Tās pamatne ir kraukšķigā, pildījums maigs un krēmīgs ar atsvaidzinošam odziņām. Tarti varat gatavot arī ar citām ogām, piemēram, mellenēm, tad tartes veidošanā ieteiktu lietot balto šokolādi. Vislabāk šī tarte garšos vēsa.
Sastāvdaļas:
1.150 grami milti
2. 80 grami cukura
3. 80 grami sviesta
4. 1 olas dzeltenums
5. šķipsniņa sāls
6. 1-2 ēdamkarotes ūdens
Pildījumam:
70 grami tumšās šokolādes
250 grami krēmsiera
180 ml saldā krējuma
200 grami baltās šokolādes
6 tējkarotes cukura
vaniļas cukura
avenes vai citas ogas
No minētajām sastāvdaļām pagatavo mīklu, saveļ bumbā un noliek vēsumā uz 30 minūtēm. Tad mīklu izrullē un liek tartes formā. Cep 12 minūtes 180 grādos.
Tikmēr sakuļ saldo krējumu ar cukuru, vaniļas cukuru un krēmsieru līdz masa ir absolūti viendabīga. Novieto vēsumā.Kad tartes pamatne ir gatava, ūdens peldē izkausē šokolādi un plānā kārtā iesmērē tartes pamatnē. Ļauj sacietēt, tikai tad uzmanīgi izņem no cepamās formas. Virsū kārto krēmu un ogas. Dekorē ar školādi un piparmētru lapiņām.
Mmm! Tagad ir īstais aveņu laiks šādām gastronomiskām izvirtībām 😛