Baklažānu un turku zirņu sautējums

DSC_0183 (2).JPG Šis veģetārais sautējums ir sātīgs un pikants. Tas sasildīs aukstos rudens vakaros.

Sastāvdaļas:

  • liels baklažāns
  • konservēti turku zirņi (310 gramu iepakojums)
  • vidēja lieluma sīpols
  • 3 daiviņas ķiploka
  • konservēti tomāti (400 gramu iepakojums)
  • 1 ēdamkarote tomātu pastas
  • 1/2 tējkarotes saldās paprikas pulvera
  • 1/2 tējkarotes raudenes (origāno)
  • 1/2 tējkarote kajēnas piparu (daudzums atkarīgs, no tā, cik asu vēlaties sautējumu)
  • 200ml dārzeņu buljons vai ūdens
  • pāris ēdamkarotes neitrālas garšas eļļas

Baklažānu sagriež aptuveni 1x1cm lielos kubiņos, izklāj uz cepamās pannas, pārlej ar aptuveni 2 ēdamkarotēm eļļas, izmaisa un cep 180 grādu karstumā aptuveni 20 minūtes. Kad baklažāni kļūst nedaudz brūni tie ir gatavi. Tikmēr pannā ber sasmalcinātus sīpolus, ķiplokus un nelielā eļļas daudzuma sautē, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno konservētos tomātus, kurus ar dakšiņu nedaudz saspaida, pievieno tomātu pastu, paprikas pulveri un pārējās garšvielas, izceptos baklažānus un turku zirņus. Visu sautē aptuveni 20 minūtes. Ik pa brīdim izmaisa. Nepieciešamības gadījumā pievieno dārzeņu buljonu.

Pasniedz ar rīsiem.

Lai izdodas!

 

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s