Šis veģetārais sautējums ir sātīgs un pikants. Tas sasildīs aukstos rudens vakaros.
Sastāvdaļas:
- liels baklažāns
- konservēti turku zirņi (310 gramu iepakojums)
- vidēja lieluma sīpols
- 3 daiviņas ķiploka
- konservēti tomāti (400 gramu iepakojums)
- 1 ēdamkarote tomātu pastas
- 1/2 tējkarotes saldās paprikas pulvera
- 1/2 tējkarotes raudenes (origāno)
- 1/2 tējkarote kajēnas piparu (daudzums atkarīgs, no tā, cik asu vēlaties sautējumu)
- 200ml dārzeņu buljons vai ūdens
- pāris ēdamkarotes neitrālas garšas eļļas
Baklažānu sagriež aptuveni 1x1cm lielos kubiņos, izklāj uz cepamās pannas, pārlej ar aptuveni 2 ēdamkarotēm eļļas, izmaisa un cep 180 grādu karstumā aptuveni 20 minūtes. Kad baklažāni kļūst nedaudz brūni tie ir gatavi. Tikmēr pannā ber sasmalcinātus sīpolus, ķiplokus un nelielā eļļas daudzuma sautē, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno konservētos tomātus, kurus ar dakšiņu nedaudz saspaida, pievieno tomātu pastu, paprikas pulveri un pārējās garšvielas, izceptos baklažānus un turku zirņus. Visu sautē aptuveni 20 minūtes. Ik pa brīdim izmaisa. Nepieciešamības gadījumā pievieno dārzeņu buljonu.
Pasniedz ar rīsiem.
Lai izdodas!