Šos vienkāršos, atsvaidzinošos un veselīgos salātus savā virtuvē taisu ļoti bieži. Tie lieliski der kā piedeva gaļas ēdieniem, maizītēm, kā arī tos var baudīt vienus pašus.
Sastāvdaļas:
1.Trešdaļa vai puse no vidēji liela ķīnas kāposta
2. Puse paprikas (lai salati būtu vēl krāsaināki, var izmantot arī dzelteno papriku)
3. Puse garā gurķa
4. 2 tomāti (ziemas sezonā ieteiktu izmantot ķiršu tomātiņus)
5. neliels sīpols
Mērcei:
1. Trešdaļa no citrona sulas
2. 2 ēdamkarotes eļļas
3. zaļumi- dillītes, pētersīļi
4. sāls un pipari
Visas sastāvdaļas- gurķi, ķīnas kāpostu, papriku, tomātus sagriežam vidēji lielos gabalos. Sīpolus sagriežām ripiņās. Visu liekam bļodā.
Taisam mērci. No citrona izspiežam sulu, zaļumus sīki sasmalcinam, pievienojam citrona sulai. Pievienojam eļļu, apmēram divas šķipsniņas sāls un nedaudz piparu, visu samaisam. Šo mērcīti pārlejam salātiem, rūpīgi izmaisam.Gardie salāti ir gatavi. Sastāvdaļas iespējams variēt atkarībā no sezonas.
Labu apetīti!